Loredana Toma a câștigat trei medalii de aur la Campionatele Europene de haltere

98
Loredana Toma a câștigat trei medalii de aur la Campionatele Europene de haltere
sursa Federatia Romana de Haltere - Romanian Weightlifting Federation

Loredana Toma a câștigat aurul la smuls cu 114 kilograme! Este un nou record european. Tot Loredana avea vechea performanţă (113 kilograme), pe 29 ianuarie 2020, la Roma. Britanica Sarah Davies a luat argintul, cu 101 kilograme, iar rusoaica Anastasia Anzorova şi-a adjudecat bronzul, cu 100 kilograme.

Loredana Toma a câștigat trei medalii de aur la categoria 64 kilograme, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova, competiţie de calificare la JO de la Tokyo.

Loredana Toma a cucerit aurul la aruncat cu 130 kilograme. Nu a reușit la ultima încercare la 137 kilograme, ceea ce ar fi însemnat un nou record continental. Loredana are record cu 136 kilograme, performanțe stabilită la Roma. Davies a ocupat locul secund, cu 129 kilograme, iar a treia a fost Anzorova, cu 122 kilograme.

Loredana Toma a devenit campioană europeană la total cu 244 kilograme și deţine recordul european, cu 249 kgilograme. Argintul a revenit britanicei Davies, cu 230 kilograme, iar bronzul a fost câştigat de Anzorova, cu 222 kilograme.

Loredana Toma are în palmares 12 medalii de aur cucerite la Europene, după triplele realizate în 2017 la Split, 2018 la Bucureşti şi 2019 la Batumi, acum a dominat întrecerea la Moscova!

Bilanţul României la Moscova a ajuns la şase medalii de aur (Monica Suneta Csengeri -campioană absolută la categoria 49 kilograme și Loredana Toma cu trei medalii de aur la categoria 64 kilograme. România are patru medalii de argint prin Cosmina Pană la categoria 45 kilograme la aruncat, Mihaela Valentina Cambei la categoria 49 kilograme la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – categoria 55 kilograme la aruncat şi total. România are și un bronz de la Mihaela Valentina Cambei la categoria 49 kilograme la total.

Tot pe AIMX puteti afla de la ce competitie importanta vom transmite la sfarsitul saptamanii LIVE TEXT&VIDEO, aici !!!

Autor Ovidiu Pețenghea