Alexandru Avasiloae se pregătește pentru săriturile de la mare înălțime

0
858
Alexandru Avasiloae se pregătește pentru săriturile de la mare înălțime

Alexandru Avasiloae a început săriturile în apă datorită tatălui său, antrenor la Steaua, clubul unde este și Alex legitimat. Tatăl său este antrenor la lotul olimpic.

Alexandru Avasiloae a câștigat în proba de sărituri de la trambulina de 3 metri în fața titratului Constantin Popovici. La fel ca Popovici, Alex vrea să sară și de la mare înălțime în circuitul Cliff Diving World Series.

”De la 2 ani mergeam cu tata la sală și la bazin. I-am văzut pe cei mari cum sar de la 3 metri, 5 metri,10 metri. M-am atașat de acest sport deosebit. Nu am mai facut niciun sport cu excepția săriturilor în apă. Tatăl meu m-a antrenat. Cele mai importante rezultate pot spune ca sunt medaliile de aur de la seniori și locul 5 la Campionatele Europene din Kazan, Rusia, unde am ratat medalie la 12 puncte.”

Alexandru Avasiloae este atras de high diving. Red Bull Cliff Diving World Series este cea mai spectaculoasă competiție de sărituri de la mare înălțime (27 de metri).

”Sunt șanse să se organizeze concursuri de juniori de la 15 metri, unde cu siguranță voi participa și eu. Cu siguranță există un risc, ca în orice alt sport, cât despre gradul de periculozitate, pot spune că cei care sar de la 27 metri au un curaj enorm. La săriturile normale, intrările în apă sunt 90% în cap,în timp ce la 20 metri, respectiv 27 metri, toate intrările în apă sunt în picioare, deoarece viteza cu care ajungi în apa este de 90-95km/h. Așadar riscul să pățești ceva daca aterizezi în cap, este foarte mare.”-Alexandru Avasiloae

La Campionatele Naționale recent încheiate, în proba de sărituri de la trambulina de 3 metri, s-a impus stelistul Alexandru Avasiloae, urmat de Popovici şi de Dragomir.

În proba masculină de sărituri de la trambulina de 1 metru s-a impus Aurelian Dragomir. Campionul de la CS Olimpia i-a devansat pe steliştii Alexandru Avasiloae şi pe Constantin Popovici.

Tot pe AIMX  afla de la ce competitie importanta vom transmite la sfarsitul saptamanii LIVE TEXT&VIDEO, aici !!!

Autor Ovidiu Pețenghea