Loredana Toma e campioana la Roma! Trei medalii de aur la haltere

199
Loredana Toma e campioana la Roma! Trei medalii de aur la haltere

Loredana Toma e campioana la etapa de Cupa Mondiala din Italia!Inceput de an excelent pentru halterofila Loredana Toma la competitia de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Loredana Toma e campioana la stilurile smuls si aruncat, cu 113 kilograme, respectiv 136 kilograme. La totalul olimpic Loredana a incheiat cu 249 kilograme in cont in limita categoriei 64 kilograme.

Loredana detine noile recorduri europene la stilurile smuls, aruncat si la totalul olimpic si obtine si puncte extrem de importante pentru calificarea olimpica.

Loredana Toma s-a nascut intr-un sat de langa Botosani. La 12 ani a inceput sa faca sport, iar visul i s-a indeplinit: face performanta!

Loredana a incercat atletism, apoi tenis, insa chemarea a venit de la haltere. Greutatile au provocat-o de mica. Parintii erau departe. Mama Loredanei a ajuns in Franta. Cantonamentele si antrenamentele o tin pe Loredana departe de casa 360 de zile pe an. Efortul e rasplatit insa cu medaliile pe care le cucereste pentru Romania!

Loredana Toma e campioana la Roma! Trei medalii de aur la haltere

Luni, Elena Ramona Andrieş a ocupat locul patru la smuls, aruncat si total la categoria 49 kilograme.

Anul trecut la Campionatele Europene, in Georgia, delegatia Romaniei a castigat 14 medalii.  La Batumi fetele au castigat  sase medalii de aur! Detalii aici!

Bilant la Campionatele Europene de Haltere: 6 medalii de aur, trei de argint si cinci de bronz pentru Romania.

Elena Andries a cucerit trei medalii de aur, la categoria 49 Kilograme. Loredana Toma a castigat trei medalii de aur la categoria 64 Kilograme.  Irina Lepsa a obtinut doua medalii de argint la 64 Kilograme, la stilul smuls si la total  si una de bronz, la aruncat.  Bianca Molie a completat seria reusitelor Romaniei la Batumi. Bianca a participat la categoria 71 Kilograme si a obtinut un argint, la stilul smuls si o medalie de bronz, la totalul olimpic. Medalii de bronz au fost castigate si de Cosmina Pana, la categoria 45 Kilograme, la stilul aruncat. Cristian Marian Luca a obtinut bronz la categoria 55 kilograme, la smuls. Sorina Hulpan a reusit sa ia bronz la stilul aruncat, in limitele categoriei 59 Kilograme.

Loredana Toma e campioana la Roma! Trei medalii de aur la haltere

Sursa Federatia Romana de Haltere

Pe AIMX aflati in ce intreceri s-a remarcat Ania Caill si a urcat pe podium in Europa. Schi alpin pe Aimx aici!

Autor Ovidiu Pețenghea