Podium pentru Ania Caill la Super G in Italia! Schi alpin la Pila

323
Podium pentru Ania Caill la Super G in Italia! Schi alpin la Pila

Podium pentru Ania la intrecerea din Italia. Au terminat 57 de sportive. Sase schioare nu au terminat, cinci italience si o britanica. Invingatoare a fost Sabrina Simader. Schioarea care concureaza pentru Kenya se afla la al doilea succes in acest an, Sabrina a mai castigat la Falcade-Moena tot in Italia, dar la Slalom Urias.

Podium pentru Ania la o cursa in Italia dupa participarea in Cupa Europeana si intrecerea din Cupa Mondiala in Austria.

La Pila, Ania a concurat la Super G si la coborare. Podiumul de la Super G a fost completat de Ania in urma castigatoarei Sabrina Simader si a suedezei Nadja Gunnarstedt. Ania a strans puncte FIS atat la Super G cat si la coborare. In cursa de coborare Ania a fost pe opt. Podiumul a fost dominat de italience. In cursa au fost peste o suta de sportive. Trei schioare au abandonat.

Podium pentru Ania Caill la Super G in Italia! Schi alpin la Pila
Podium pentru Ania Caill la Super G in Italia! Schi alpin la Pila

In etapa de Cupa Mondiala de la Altenmarkt-Zauchensee in Austria, Ania Caill a terminat pe 53 proba de coborare. Reprezentanta Romaniei a avut un timp mai bun ca al argentiniencei Simari Birkner Macarena. Norvegianca Kajsa Vickhoff Lie nu a terminat etapa.

Ania Caill a terminat la o diferenta de +5.60 in raport cu invingatoarea, Corinne Suter. Elvetianca este pe primul loc in ierarhia Cupei Mondiale la coborare. Schioarele au concurat pe un traseu scurtat, fiindca ceata a provocat intreruperi ale cursei.

Schioarea elvetiana Corinne Suter a obtinut prima victorie in Cupa Mondiala in proba de coborare de la Altenmarkt-Zauchensee. In Austria, ea a fost urmata de italianca Nicol Delago si de o alta sportiva din Elvetia, Michelle Gisin.

Ania Caill a terminat proba de coborare la Altenmarkt-Zauchensee, Austria

Ania Caill se afla la al doilea concurs in acest an dupa slalomul urias de la Gaal, tot in Austria. Intrecerea a fost castigata de sportiva din Slovenia, Marusa Ferk. Pe doi a fost Ilaria Ghisalberti, iar top trei a fost completat de austriaca, Anna Gruenauer.

Ania a incheiat seria întrecerilor din 2019 in Elvetia. La St. Moritz in Cupa Europei, reprezentanta Romaniei a fost pe 44 la Super G.

Pe AIMX puteti citi si despre gemenele din Romania care sunt in top 4 la schi fond. Despre evolutia lor in Bosnia aflati aici!

Autor Ovidiu Pețenghea