Luptătorul, Denis Florin Mihai aduce României prima medalie la Europene

0
174
Luptătorul, Denis Florin Mihai aduce României prima medalie la Europene
sursa Facebook FRL

Luptătorul, Denis Florin Mihai a asigurat prima medalie a României la Campionatele Europene rezervate sportivilor sub 23 de ani.

Luptătorul, Denis Florin Mihai s-a calificat în finala categoriei 55 kilograme, la greco-romane la Europenele Under-23 de la Bucureşti.

Mihai și-a asigurat medalia, iar în lupta decisivă îl are în față pe armeanul Karapet Manvelian, după ce l-a învins în sferturi pe moldoveanul Leonid Moroz. În semifinale l-a învins pe ucraineanul Eduard Strilciuk.

La categoria 87 kilograme, Patrik Iulian Gordan a fost învins în calificări de danezul Turpal Ali Alvievich Bisultanov, iar în recalificări l-a înfruntat pe armeanul Hovhanes Harutiunian. La categoria 130 kilograme, Gean Ali a pierdut în sferturi în faţa ucraineanului Mihailo Vîşnîveţki, iar în recalificări îl are adversar pe azerul Sarhan Mamadov.

La 63 kilograme, Petru Victor Alexe a fost învins în preliminarii de polonezul Mairbek Salimov, iar la categoria 77 kilograme, Iulian Vasile Lungu a cedat în calificări în faţa georgianului Hvicea Ananidze.

România are înscriși 30 de sportivi, la greco-romane urmând să mai evolueze Adrian Daniel Anton (categoria 60 kilograme), Iosif Alexandru Ionescu (categoria 67 kilograme), Igor Andrei Botez (categoria 72 kilograme), Vasile Daniel Cojoc (categoria 82 kilograme), Ionuţ Florin Cristinel Goşa (categoria 97 kilograme).

Anul trecut, delegaţia României a încheiat Campionatele Europene de lupte la nivel sub 23 de ani, de la Plovdiv cu cinci medalii. A fost aur câştigat de Andreea Beatrice Ana (categoria 55 kilograme), argint cucerit de Amina Roxana Capezan (categoria 65 kilograme), Maria Larisa Niţu (categoria 72 kilograme) şi Krisztian Biro la categoria 74 kilograme, la lupte libere. A fost medalie de bronz câștigată de Denis Florin Mihai la categoria 55 kilograme, la greco-romane.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea