Luptatorul Panait: drumul de la camin la podium!

0
1782

„Am avut o copilărie foarte grea. M-am maturizat de la vârsta de 8 ani!” Ion Panait a crescut la un centru de plasament, a luptat pentru supravietuire, a castigat medalii si mai ales respect in Germania. Lupta si la varsta de 36 de ani!

„Eu am inceput luptele in 1990 la casa de copii din Busteni sub indrumarea antrenorului Mirel Stanciulescu. M-am dus mai mult la lupte sa scap de bataile celor mari. Cei care faceau lupte erau protejati de antrenorul meu,iar cei mari nu aveau curaj sa-i bata pe cei care faceau lupte!!”   Casele de copii erau adevarate lagare: erau batai, iti luau mancarea cei mari, a fost foarte greu! Pentru mine, cel putin, pana am ajuns la lupte a fost foarte greu,  dormeam prin gari de frica  celor mari”

Luptatorul Panait este rascolit de amintirile copilariei. Sportul l-a salvat! I-a fost foarte greu si a muncit foarte mult ca sa ajunga pe podium.

Nu am avut niciun pic de talent, dar in schimb am muncit mult. Ramaneam tot timpul dupa antrenament si faceam in plus”. Luptatorul Panait a devenit cunoscut. Spiritul de sacrificiu, ambitia, dorinta de a depasi fiecare obstacol l-au ajutat sa invinga! „Prima mea medalie am castigat-o la Buzau la campionatul scolar în anul 1994 unde am iesit campion national. Tin minte ca am dormit cu medalia la gat asa de incantat am fost”

Ion Johnny Panait- din anii 90 si pana in prezent si-a umplut vitrina de trofee.

Primul turneu in strainatate a fost in anul 1997,  in Slovenia la Maribor la campionatul mondial de cadeti unde a luptat in  noua meciuri cu urechea rupta și a ieșit pe locul 4! „Pentru mine cea mai importanta medalie a fost în 2008 la europenele de seniori în Finlanda unde am ieșit locul 2 și am obținut și biletul pentru Jocurile Olimpice de la Beijing”

 Panait a fost campion national la toate categoriile de varsta. In 2008 a participat la Jocurile Olimpuce de la Beijing si in 2012 a hotărât impreuna cu sotia sa plece in Germania. A reprezentat Romania si la Jocurile Olimpice de la Rio. Regretul meu cel mai mare este ca nu am fost sustinut in tara unde puteam sa mai aduc multe medali pentru Romania.”

Din 2012 pana in prezent Johnny Panait lucreaza in Germania, in constructii.  Seara e la antrenament si lupta de 11 ani în campionatul german unde a fost de 3 ori campion cu echipa SVGERMANIA04 WEIGARTEN.

Autor: Ovidiu Petenghea