Mădălina Florea este învingătoare la alergare montană pe distanță scurtă

0
775
Mădălina Florea este câștigătoarea Etapei 1 din cadrul Campionatului Național de alergare montană pe distanță scurtă
sursa Fcebook Mădălina Florea

Mădălina Florea este câștigătoare alături de Leonard Mitrică, Noemi Bordeanu și Florin Gut la Etapa 1 din cadrul Campionatului Național de alergare montană pe distanță scurtă. Duminică, 11 aprilie la Câmpulung Moldovenesc a avut loc Etapa 1 a Campionatului Național de alergare montană pe distanță scurtă, pentru seniori și juniori 1 (U20).Concursul a fost criteriu de selecție pentru Campionatul Balcanic, găzduit tot de Câmpulung Moldovenesc pe 15 mai 2021, iar la start s-au prezentat sportivi de la 24 de cluburi din țară.

Mădălina Florea este pregătită pentru Campionatul Balcanic programat pe 15 mai.

”Despre traseu pot spune că a fost unul foarte ușor, nu îl pot numi chiar de montană, mai degrabă de cros. Inițial trebuia sa fie un traseu mai greu, cel pe care și anul trecut s-au desfășurat Campionatele Naționale. Din cauză că era plin de zăpadă și altele au decis să schimbe traseul pentru a nu risca accidentări. Mie una mi s-a potrivit și cred că m-a avantajat deoarece eu combin alergarea montană cu șoseaua. Fiind traseul mai de fugă, a fost ca un atuu pentru mine. Despre concurs în sine, mă bucur că am putut lua parte ținând cont de perioada în care trecem. Îi felicit pe cei implicați în organizarea concursului.”-Mădălina Florea

Mădălina este în cantonament la Băile Felix( pentru 3 săptămâni). Pregătește Campionatul Balcanic programat pe 15 mai.

”Îmi doresc foarte mult atât o medalie la individual cât și pe echipe. A fost o perioada grea în care mi-am schimbat programul de antrenament și obiectivele brusc. Eu am început o pregătire din toamnă pentru a putea lua parte anul acesta la un maraton pentru a încerca îndeplinirea baremului pentru Jocurile Olimpice. Regulile și restricțiile impuse odată cu acest virus, au adus dezavantajul de a nu avea curse de unde pot alerge sa alerg deoarece nu ma încadrez la „elite” cum se cere. Chiar daca PB meu pe maraton până în 2016 era barem de olimpiadă (2h44’29). Putea lua un număr nelimitat startul față de acum care este 80 numărul limită. E competiția supremă la care sportivii visează și cred că ar fi cel mai frumos lucru în carieră sportivă. Dar cu pandemia asta, eu nu consider ca avem toți drepturile egale de a ajunge la Jocurile Olimpice. Stiu ca nu este usor pentru nimeni în acestă perioadă.”

Pe AIMX aflați aici rezultatele finalelor de la Cupa României la înot