luni, februarie 26, 2024
AcasăCAMPIONIMalina Calugareanu povesteste drumul spre aur. Nou obiectiv: Novi Sad

Malina Calugareanu povesteste drumul spre aur. Nou obiectiv: Novi Sad

Malina Calugareanu  a castigat in aceasta saptamana titlul de campioana nationala de floreta la individual si cu echipa clubului Steaua. Finala cu Emilia Corbu, de la CSTA Bucuresti a surprins-o, dar s-a impus cu scorul de 15-12.
 
”Nu m-am antrenat special pentru nationale. Tintind catre performante inalte pentru noi nationalele sunt doar niste antrenamente cu mai multa presiune. Ca inainte de fiecare concurs antrenamentele noastre constau in lectii individuale cu antrenorul si in cat mai multe asalturi.”
  Malina Calugareanu si-a amintit pentru AIMX momentul concursului.
Malina Calugareanu povesteste drumul spre aur. Nou obiectiv: Novi Sad„Am inceput dimineata la ora noua. Am ajuns in sala, am inceput incalzirea si apoi ne-am aliniat pentru ascultarea imnului. Lucru care se intampla la fiecare concurs. Am inceput grupele. Am fost cea mai mare fata din grupa mea, deci si cea mai experimentata. Am avut toate victoriile. In prima eliminare eu nu am tras, fiind numarul 1 pe tablou. Prima eliminare a fost cu Teodora Baloiu, sportiva unui club din Constanta pe care am batut-o cu 15-5. A urmat asaltul pentru prima semifinala. Am castigat impotriva Teodorei Sirbu, legitimata la CSU Politehnica Timisoara,peste care am trecut cu 15-4. In semifinala am intalnit-o pe Andreea Gheorghe, colega mea de echipa. Ea este cadeta inca si medaliata cu bronz la Campionatele Europene de cadeti din Rusia. A fost un asalt putin mai echilibrat pentru ca ne cunoastem foarte bine. Pentru mine surpriza a fost faptul ca finala nu am mai tras-o cu Maria Boldor. Am luptat in finala cu Emilia Corbu si ea este una dintre cadetele medaliate cu bronz. Pot spune ca a fost cel mai greu asalt. Nu am stiut la ce sa ma astept. Finala s- a terminat 15-12!”
 Malina Calugareanu a obtinut un rezultat in premiera la nationale.
„Am fost surprinsa de curajul adversarei mele. M-am bucurat sa vad cine vine in urma noastra si m-am bucurat si pentru ca a fost primul titlu la Campionatul National la categoria de seniori in proba de individual. Cred ca cel mai important lucru in finala contra Emiliei a fost experienta mea. Bagajul acumulat in toti anii de munca,indrumata fiind de Ducu Petre si de Florin Gheorghe.”

Malina Calugareanu este antrenata acum de Florin Gheorghe (la lotul de floreta feminin).

„Este un om extraordinar,de la care stiu ca am foarte mult de invatat si pe langa faptul ca este antrenor a fost declarat a-5-a oara la rand cel mai bun arbitru din lume la floreta.”
 Malina Calugareanu continua pregatirea si se antreneaza pentru Campionatul European de seniori care se va tine la Novi Sad in luna iunie.
„Speram sa avem o prestatie cat mai buna si sa putem sa mergem si la Campionatele Mondiale de seniori care se vor tine in China.”
Autor: Ovidiu Pețenghea
DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE