joi, februarie 22, 2024
AcasăTRIATLONManac si-a asigurat prezenta in elita WTS 2018

Manac si-a asigurat prezenta in elita WTS 2018

   Antoanela Manac entuziasmeaza pentru Romania la triatlon. Constanteanca s-a apropiat de cele mai bune 20 de triatloniste din concurs, la intrecerea de final de sezon, in etapa mondiala de la Miyazaki. In Japonia au participat opt sportive din top 25 mondial. Antoanela Manac a incheiat cu al 23-lea timp.

Punctele pe care le-a strans fac sigura prezenta Antoanelei in circuitul WTS ( World Triathlon Series – 8 runde) anul viitor!

Antoanela Manac face parte din proiectul TriGoTokyo impreuna cu Andreea Balan si cu Alexandru Ion.

Nivelul a fost prea ridicat pentru ultimii doi sportivi. Andreea s-a oprit dupa primul tur de alergare, in timp ce Alexandru a avut probleme la al 4-lea tur de bicicleta cand nu a mai reusit a se incadreze in timp. Experienta acumulata in cele doua etape de Cupa Mondiala le foloseste insa campania pentru Tokyo2020. La Tongyeong, in Coreea de Sud, Antoanela a fost pe 25, Andreea pe 43, iar Alexandru pe 61.

Ultima etapa din calendarul Cupei Mondiale la triatlon a fost castigata de americanca Summer Cook si de belgianul Marten Van Riel .Summer a incheiat triatlonul in 01:54:12. Antoanela a avut la finish un timp de 02:01:08. La inot constanteanca a incheiat dupa 19:56, pe bicicleta a pedalat 01:00:43, iar la alergare a scos 39:39.

Antoanela Manac face triatlon de la 17 ani

 Ii place inotul si se simte bine la proba de sprint (750 km. inot, 20km pe bicicleta si 5 km alergare). Acum Antoanela se specializeaza insa pe distanta olimpica (1,5 km. inot, 40 km. pe bicicleta si 10 km. alergare)

Antoanela iubeste si practica sportul de performanta insa medicina este atuul pe care il valorifica. Viata Antonelei s-a schimbat de la intrarea la facultate. Isi imparte timpul in functie de cursuri si antrenamente. „Triatleta” Romaniei a cunoscut consacrarea in 2013 la Campionatul Balcanic. Anul acesta a castigat proba „Brave” la Triatlonul Ocean Lava Romania. Antoanela a fost cea mai buna dupa 1 km. de inot, 60 de km. pe bicicleta si 7km. alergare.

Vara i-a adus Antoanelei Manac medalia de argint castigata la Europeanul de Cross Triatlon U23

Autor: Ovidiu Petenghea

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE