marți, februarie 20, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXVertical inedit organizat de Toma Coconea in Parang: om versus telescaun

Vertical inedit organizat de Toma Coconea in Parang: om versus telescaun

    Concurs inedit pentru alergatorii montani la final de sezon. Toma Coconea le lanseaza o mega -provocare. „Run the lift !!!” este numele competitiei care „te obliga” sa te iei la intrecere cu telescaunul…si „sa-l bati!!!”

Toma Coconea Toma Coconea este singurul sportiv din lume care a participat la toate cele 8 editii ale celebrei curse Red Bull X-Alps. Asa i-a venit si ideea organizarii acestei competitii inedite: „La antrenamentele mele mai faceam intreceri cu telescaunul. A fost un proiect pe care il aveam de mai mult timp in minte si acum am reusit sa-l pun in practica”, a declarat pentru aimx.ro Toma.

Concursul va avea loc pe 11.11, la ora 11.„Este vorba de telescaunul vechi. Distanta este de doi kilometri si jumatate, cu o diferenta de nivel de peste 600 de metri. Se va pleca de la poarta Red Bull instalata chiar langa rampa, la altitudinea de 1070 de metri si se va urca pana la 1685 de metri. Prima urcare de 200 de metri va fi ucigatoare pentru sportivi, dar dupa aia se poate recupera”, a mai spus Toma. Printre cei care au confirmat deja participarea se numara Tibi Useriu, Ciprian Balanescu si Florin Munteanu. Se vor acorda cate 5 premii pentru fiecare categorie: masculin si feminin. Un bonus va primi concurentul care bate telescaunul si are cel mai bun timp.

  Toma Coconea despre:

  • sansele de a invinge telescaunul:”Sunt sanse! Daca se motiveaza ca este un concurs inedit si ca sunt si premii de valoare cu siguranta se poate. Avem alergatori buni pe verticala. Intr-adevar sunt sanse pentru un numar restrans, pentru cei din elita.”
  • traseu:”carare de munte, pamant cu frunze la baza, iar sus este posibil sa fie si ceva zapada, dar nu atat de mare cat sa-i deranjeze.”
  • premii: „9000 de lei va fi valoarea totala a premiilor.”
  • identificarea scaunului 🙂 :”numarul scaunului care trebuie urmarit va fi extrem de vizibil si va fi ornat cu multe steaguri pentru ca sportivii sa poata sa-l identifice foarte usor.”

Gyorgy Szabolcs pentru aimx.ro: „O idee faina. Un VERTICAL este tot timpul ceva fain. Ma gandesc daca am sa merg. E ceva inedit sa concurezi cu telescaunul”

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE