joi, februarie 22, 2024
AcasăCAMPIONICampioana la sarituri Mara Aiacoboae se retrage la 24 de ani

Campioana la sarituri Mara Aiacoboae se retrage la 24 de ani

Mara Aiacoboae a inceput sariturile la varsta de 5 ani, in urma unui anunt pentru cursuri de inot/sarituri afisat la gradinita! De la primele ore de inot pana in prezent a fost antrenata de Mihaela Neagu.

Mara Aiacoboae a trecut rapid de la inot la sarituri pentru performanta.

„Am inotat doar pentru cateva sapatamani pana ce am invatat sa inot singura, dupa care Mihaela Neagu m-a indrumat spre sarituri!”

 Mara Aiacoboae este multipla campioana nationala. Sportiva nascuta in 1994 in Bacau are doua medalii de argint la Campionatele Europene de juniori si multiple participari la Campionatele Mondiale de seniori!

„Am fost antrenata de Mihaela Neagu toata cariera mea,dar si de Mark Bradshaw, in ultimii patru ani, pe timpul facultatii in State. Am fost foarte norocoasa. Nu am avut niciodata accidentari majore ce sa necesite operatii! Au fost doar mici dureri si probleme cu incheieturile, la spate, dar care au fost usor de rezolvat!”

„Trecerea in SUA a fost un soc foarte mare pentru mine! m-a schimbat mult !”

„Totul este diferit, de la oameni, cultura, reguli, stil de viata. La 18 ani mi-a fost greu sa ma acomodez cu toate noutatile, mai ales fiind asa departe de familie si prieteni! Dar, nu a durat mult pana sa invat cum merg lucrurile si sa-mi si placa foarte mult!”

Conditiile de antrenament in SUA au motivat-o pe Mara Aiacoboae!

„Antrenamentele sunt foarte grele. Desi eram obisnuita cu antrenamente grele, cand am venit aici a intervenit si stresul mare pentru scoala. Ceea ce face viata asta de “student-athlete” in America destul de dificila!”

Mara Aiacoboae a prezentat pentru AIMX programul stagiunii de sarituri in SUA.

„Sezonul competitional pentru sarituri se desfasoara intre: octombrie-februarie multe.Sunt “dual-meets” cu alte scoli. Avem aproape in fiecare weekend cate un concurs! Dupa februarie avem Pac 12, o conferinta mare  in care sunt intreceri cu toate scolile din D1 de pe partea de Vest in SUA.”

In Martie, Mara Aiacoboae a concurat in „Zones”!

„Un concurs unde ne calificam pentru NCAA!  La Nationale ajungi daca te califici in top 8 din aproximativ  60 de fete! La NCAA vin sportive de la  toate scolile din tara. Dupa calificari, fetele din top 8 merg in finala. Sportivele de pe  locurile 9-16 merg in “consol final”  un fel de finala B. Daca te califici in primii 16 esti considerat “All-American” ceea ce e foarte bine.”

Ca rezultate pentru facultate, Mara Aiacoboae are  un loc 3 la Pacs, si doua locuri 1 (toate la platforma). La NCAA a luat patru „All-American titles”.

„Cu terminarea ultimului NCAA, cariera mea in sarituri s-a incheiat,iar facultatea o termin in luna mai!”

Mara Aiacoboae va continua sa traiasca visul american, dar fara sarituri in competitii!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE