MTB: Top 10 pentru riderii romani la Absa Cape Epic

778

     Top 10 pentru riderii romani la Absa Cape Epic. Rezultatul a fost obtinut de echipa mixta de la Dinamo BikeXpert formata din Karina Bonta, 25 de ani/ Razvan Juganaru, 32 de ani. Cel mai dur concurs de MTB din lume a ajuns la jumatate: etapa a treia. Runda a avut 122 de kilometri, cu 1800 de metri diferenta de nivel.

TOP 10 pentru riderii romani la Absa Cape Epic in cea mai dificila etapa din punct de vedere al terenului. Concurentii au avut 3 urcari in primii 20 de kilometri. Karina Bonta si Razvan Juganaru s-au clasat pe locul 10 la categoria mixta.

Romanii incep sa se simta din ce in ce mai bine la celebrul concurs MTB din Africa de Sud: Absa Cape Epic. Etapa a treia a adus primul TOP 10 pentru riderii romani. Karina Bonta si Razvan Juganaru au „prins” cea mai buna zi de pana acum. Au incheiat cei 122 de kilometri in 6 ore,8 de minute si 47 de secunde. Praful a fost unul dintre principalii dusmani. Erau portiuni in care riderii se simteau ca pe plaja, iar inaintarea era aproape imposibila din cauza nisipului. A si plouat in etapa a treia.

La jumatatea competitiei Karina Bonta si Razvan Juganaru ocupa locul 15 la categorie mixta si 268 in clasamentul general. Viteza medie a celor doi a a fost de 18 kilometri/h. Cei 358 de kilometri au fost „acoperiti” in 19 ore, 23 de minute si 11 secunde.

Razvan Juganaru: „TOP 10 este multumitor pentru noi”

riderii romani„A fost intens, lung, rapid…A fost greu, dar este foarte frumos ca am venit pe 10. La inceput au fost niste urcari extrem, extrem de abrupte. „- Karina Bonta

„Nu doar picioarele fac diferenta. Etapele sunt lungi, trebuie sa gandesti foarte mult. Am incercat sa o luam mai logic, sa nu ne irosim energia. Am plecat destul de bine si pe masura ce am inceput sa prindem echipe mixte din TOP 15 am hotarat sa ne jucam cartea. Am depus un efort consistent. Am fortat-o pe Karina foarte mult si s-ar putea ca in etapa de maine sa ne coste, dar nu mai conteaza. Ne-am indeplinit obiectivul.”- Razvan Juganaru

    Cea de-a doua echipa de la Dinamo BikeXpert formata din belgianul Hans Comijn si Catalin Spranceana se afla pe locul 216 in clasamentul general, 123 la categorie. Hans si Catalin au intrat in TOP 100 la categorie la finalul etapei a treia. Cei doi rideri s-au clasat pe pozitia 98, cu timpul de 5 ore, 47 de minute si 23 de secunde.

 

„Ne-am indeplinit obiectivul pentru aceasta etapa: sa terminam sub 6 ore. S-a alergat tare.”- Catalin Spranceana

Autor: Vlad Lucian Arhire