Marathon7500: 2 zile pana la start! Cine sunt favoritii cursei

536

Marathon7500 aflat la a IX-a editie, aduce la start nume cunoscute din trailrunning.

Printre favoritii la Marathon7500: Robert Hajnal, castigatorul de anul trecut, va face echipa anul acesta cu Andrei Preda. Hajnal a obtinut locul 5 in Lavaredo Ultra Trail in luna iunie, una din cele mai grele curse montane din Europa. David Iancu va fi si el la start alaturi de Octavian Ciorescu, in aceeasi formula ca si in 2016. Participa si Liviu Man si Catalin Florescu, aflati si ei printre participantii de la Lavaredo anul acesta.

Andrei Szell, singurul finisher al Ultrabalaton 2017 se regaseste si el pe lista celor inscrisi la Marathon7500.

 

Competitia se desfasoara in perioada 13-16 iulie 2017, pe un traseu marcat integral in Muntii Bucegi. Concursul presupune parcurgerea unui traseu de 90 de km cu diferenta de nivel pozitiva de 7500m. Aceasta distanta se alearga impreuna cu un coechiper intr-un timp limita de 35 de ore. Pentru cei mai putin experimentati exista si sectiunea „Hobby”,  cu 45 km distanta si 3700m diferenta de nivel cu un timp limita de 14 ore.

De asemenea exista categorii feminin/masculin dar si categorie mixta de participare.

Intre conditiile de participare si regulamentul afisat amintim: echipamentul adecvat alergarii montane, cunoasterea regulilor de comportament in caz de pericol si urgenta in zona montana, mentinerea unei distante de maxim 50m intre coechipieri si bineinteles comportamentul sportiv.

 

Author: Loriana Naita

Credit photo: http://www.marathon7500.ro