Maratonul „Pe-aici nu se trece” a mobilizat alergatori cu sute de astfel de competitii la activ.

177

Maratonul „Pe-aici nu se trece” se va desfasura in noaptea de joi spre vineri in curtea unui ofiter al armatei romane din Adjudu Vechi, Vrancea. Este vorba de Ilie Rosu, omul care il organizeaza, dar il si alearga. Barbatul in varsta de 60 de ani a alergat  252 de maratoane, cele mai multe cu steagul Romaniei si alte drapele istorice ale armatei romane in mana. 7 concurenti vor parcurge cei 42 de kilometri. Festivitatea de premiere va avea loc a doua zi la Mausoleul Marasesti.

Maratonul „Pe-aici nu se trece” incepe pe 6 august la ora 00.30

4 dintre cei 7 concurenti care vor alerga in bătătura lui Ilie Rosu au impreuna aproape 900 de maratoane alergate: Ilie Victor, peste 300 maratoane, Ilie Rosu, 252, Florin Simion peste 150 si Stefan Salagean, peste 130. Maratonul se afla la a 10-editie. De data aceasta este organizat in conditii de pandemie. 4 dintre maratonistii prezenti in 2020 au luat startul si la precedentele 9 editii.

Maraton „Pe-aici nu se trece – editia 2016”

„Pe 6 august la ora 00.30 se va da startul în maratonul „Pe aici nu se trece”. Din cauza coronavirusului maratonul va avea loc la Adjudu Vechi, cu trecere de 42 de ori prin curtea proprie. Se va alerga pe timp de noapte într-un timp maxim de 6 ore. Vom fi 7 maratonisti. După cursa, ne vom deplasa cu masinile la Mausoleul Mărășești, unde se va da un tur de onoare în jurul acestuia, dupa care se va efectua festivitatea de premiere” a declarat pentru aimx.ro neobositul Ilie Rosu.

La editia de anul trecut unul dintre concurenti a lesinat din cauza caldurii.

„Jumătate din cele 10 ediții au fost noaptea. Luna august nu e o luna potrivita pentru competiții de maraton clasice. În timpul zilei temperaturile pot depăși la soare 35 grade” a mai spus Ilie Rosu.

Din dragoste pentru eroi, pentru tara, din dorinta de le a insufla copiilor respectul fata de inaintasi Ilie Rosu alearga si organizeaza maratoane. Barbatul a inceput sa alerge la varsta de 48 de ani. Povestea sa o poti citi intr-un reportaj EXCLUSIV aimx.ro, aici!!!

Tot pe site-ul nostru poti citi si despre traversarea Romaniei in alergare de catre ultramaratonistul Levente Polgar, de la vest la est, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire