Maratonul Sperantei: Ieseanul Alin Vorniceanu alearga pentru a stabili un nou record in 24h

758

     Alin alearga pe stadionul Emil Alexandrescu din Iasi

  207,16 kilometri. Acesta este recordul de distanta in 24h. A fost stabilit la Timisoara, in toamna anului trecut si este detinut de Razvan Farkas. Dupa aproape un an si in celalalt capat al tarii un preparator fizic doreste sa-l doboare. Ieseanul Alin Vorniceanu alearga incepand de sambata dimineata , la ora 10, pentru a bate  acest record. O face insa si pentru o cauza umanitara. Isi doreste sa stranga fonduri pentru Mihaela. Este vorba de o fata de 17 ani diagnosticata cu o boala rara si ai carei parinti nu au posibilitati financiare pentru a sustine tratamentul.

 ” Va fi o cursa grea. Asta este clar. Sa alergi 24 de ore nu este chiar usor, dar nu imposibil. M-a impresionat faptul ca nu poate sa mearga. Eu de fiecare data cand alerg ii multumesc lui Dumnezeu ca pot sa merg” – Alin Vorniceanu, intr-o declaratie pentru TVR Iasi

Alin a efectuat un control medical complet in zilele premergatoare ultramaratonului. El s-a pregatiti intens alaturi de preparatorul fizic Florin Trofin si de profesorul Cezar Honceriu. „Nu doar ca alearga 24 de ore … Marea provocare e faptul ca trebuie sa alerge intr-un anumit ritm in care sa depaseasca distanta de 210 kilometri in 24 de ore. Va fi si un efort mental extrem pentru ca vor fi anumite praguri pe care trebuie sa le treaca”, a declarat Cezar Honceriu.

Alin Vorniceanu a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Iasi, iar in trecut a practicat luptele greco romane. Acţiunea caritabilă este organizată de “Kinetic Pro Move”, împreună cu Asociaţia „Ţara Tinerilor Uniţi” si se desfasoara pe pista de atletism a stadionului Emil Alexandrescu din Iasi. Pentru mai multe informatii despre cauza pentru care alearga Alin puteti accesa pagina de Facebook „Maratonul Sperantei”.

Credit Photo: Andronic Codrut