4 romani continua ultramaratonul Orobie Ultra Trail. 61 de sportivi au abandonat pe parcursul noptii

613

   Ritm extraordinar pentru romanii Viorica Malai si Gabor Sztranyiczki

Viorica Malai ( foto) este pe locul al cincilea in clasamentul feminin al ultramaratonului Orobie Ultra Trail. A alergat deja peste 90 de kilometri in cele 24 de ore de la start. La masculin suntem reprezentati in continuare de 3 baieti cu picioare si psihic de fier. Lucrurile stau foarte bine pentru Gabor Sztranyiczki. Romanul a urcat 14 pozitii in clasament pe parcursul noptii pana pe locul al 16-lea. Gabor a alergat deja 100 de kilometri si mai are 43 pana la final. Ceilalti doi ultramaratonisti, Adrian Toma si Vlad Munteanu continua si ei alergarea. Sunt umar la umar, pe pozitiile 85, respectiv 86 cu aproximativ 80 de kilometri parcursi.

Dificultatea traseului si problemele medicale au facut ca pe timpul noptii 61 de concurenti sa se retraga din cursa. Organizatorii au anuntat in aceasta dimineata ca 92 de persoane din cele 250 care au luat startul au abandonat. Printre ele si romanii Stan Turcu si Istvan Szokolszky.

3 italieni au trecut deja linia de sosire cu un timp sub 24 de ore pe cei 143 de kilometri cu 9500 de metri diferenta de nivel. Inainte de a pleca spre Italia, Adrian Toma a subliniat dificultatea foarte ridicata a traseului pe o pagina de socializare: „pante foarte abrupte. Peste tot scrie ca traseul e foarte tehnic si ca e foarte greu. Anul trecut doar 12 persoane au reusit sa termine sub 30 ore .”