Ovidiu Ionescu a dezvăluit care este marele său vis din acest an

120

Ovidiu Ionescu are ţinte mari pentru acest an, în plină pandemie de coronavirus. Românul a anunţat că are ca obiectiv câştigarea unei medalii de aur la Europenele de tenis de masă, programate în acest an la Varşovia.

Ovidiu Ionescu, medaliat cu argint la Europene şi Mondiale

Ovidiu Ionescu (locul 59 mondial) vrea aurul la Campionatele Europene de tenis de masă de la Varşovia, care ar trebui să se desfăşoare în perioada 15-20 septembrie.

„Cum Jocurile Olimpice s-au amânat, sper să iau o medalie de aur la Campionatele Europene. Nu contează în ce probă”, a spus jucătorul român într-un interviu acordat Federaţiei Europene de Tenis de Masă.

Ionescu şi-a amintit cum a început să joace tenis de masă şi când a realizat că vrea o carieră în acest sport.

„Îmi amintesc că fratele meu nu era lăsat de colegii săi de clasă să joace tenis de masă în curtea şcolii, aşa că i-am cerut lui Moş Crăciun să ne aducă două palete de tenis de masă. Când le-am primit, am început să ne jucăm amândoi pe biroul tatălui meu. Iniţial a fost amuzant pentru părinţii mei, după aceea a devenit enervant. Aveam multă energie, astfel că m-au dus la un club de tenis de masă din oraşul natal.

Când m-am mutat în Germania am realizat că voi face acest sport pentru performanţă. Iubesc acest sport foarte mult, cu toate momentele de cumpănă şi de bucurie. Prima mea medalie de aur am câştigat-o pe când aveam 10 ani şi am câştigat Top 10 pentru prima dată. Ţin minte că eram foarte fericit. Părinţii erau alături de mine şi mi-au cumpărat o armă de jucărie cu bule”, a declarat Ovidiu Ionescu.

Jucătorul în vârstă de 30 de ani a dezvăluit şi care au fost momentele cu cea mai mare semnificaţie din cariera sa.

„Cred că sunt două cele mai puternice amintiri. Atunci când am cucerit argintul la Campionatele Europene şi la Campionatele Mondiale. Vrei să crezi că vei reuşi şi, când chiar reuşeşti, nu poţi compara acel moment cu niciunul. Apoi am fost impresionat de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Fiind alături de cei mai buni sportivi din lume mi-a dovedit că trebuie să-ţi urmezi visul.

Cea mai mare deziluzie este finala recentă de la Jocurile Europene. Câştigătorii s-au calificat la Jocurile Olimpice. Adversarii noştri, Petrissa Solja şi Patrick Franziska, au jucat perfect, iar noi nu am avut nicio şansă”, a precizat jucătorul român.

Ovidiu Ionescu are în palmares locul 2 la Campionatele Mondiale 2019 (dublu masculin), locul 2 la Campionatele Europene 2018 (simplu masculin), locul 3 la Campionatele Europene 2016 (dublu mixt), locul 2 la Jocurile Europene 2019 (dublu mixt), locul 5 la Jocurile Europene 2019 (echipe masculin) şi o participare la Jocurile Olimpice, în 2016, la Rio de Janeiro.

Tot pe aimx.ro poti citi un articol despre gafa Federatiei Internationale de Biatlon, aici!!!

Credit foto: frtmromania.ro