Noi competiţii de atletism au fost amânate din cauza pandemiei

134

Federaţia Română de Atletism a prelungit până pe 15 iunie termenul de suspendare a tuturor competiţiilor, din cauza pandemiei de coronavirus. Din acelaşi motiv, Maratonul de la Berlin şi selecţia americană la atletism pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate.

Selecţia americană la atletism pentru JO va fi abia în iulie 2021

Federaţia Română de Atletism a anunţat, pe site-ul oficial, prelungirea termenului de suspendare a tuturor competiţiilor până pe 15 iunie ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„În contextul prelungirii stării de urgenţă până în data de 16 mai şi a păstrării în vigoare a tuturor măsurilor de prevenţie şi securitate stipulate în ordonanţele militare emise în ultimul timp de Guvernul României, Federaţia Română de Atletism decide suspendarea tuturor competiţiilor până în data de 15 iunie. În cazul modificării măsurilor luate de Guvernul României şi Preşedinţia României, această decizie poate suferi modificări care vor fi comunicate imediat în momentul adoptării”, se menţionează în comunicat.

FRA vrea să pună la punct un nou calendar competiţional, în care să fie incluse şi competiţiile din perioada martie – iunie. Există însă şi posibilitatea anulării unora dintre acestea.

„Este o situaţie care a ridicat probleme extrem de dificile tuturor celor implicaţi în activitatea atletică şi care cere răbdare, calm şi înţelegere pentru a putea fi depăşită cât mai uşor. Sănătatea noastră, a tuturor, este cel mai important lucru şi respectarea măsurilor de prevenţie este, în continuare, esenţială pentru stăpânirea acestei pandemii”, se mai arată în comunicatul FRA.

Maratonul de la Berlin, din septembrie, a fost amânat

Pandemia de coronavirus a dus şi la amânarea Maratonului de la Berlin. Acesta nu va mai avea loc în luna septembrie, pe 26 şi 27, după ce guvernul Germaniei a interzis adunările publice de peste 5.000 de persoane până la 24 octombrie.

Organizatorii cursei din capitala Germaniei nu au precizat dacă evenimentul, la care au fost stabilite ultimele şapte recorduri mondiale la masculin, va fi doar amânat sau anulat definitiv.

Maratonul de la Londra, care urma să aibă loc duminică, a fost amânat până pe 4 octombrie din cauza pandemiei de Covid-19, care a infectat până acum 2,5 milioane de persoane la nivel mondial, provocând 172.900 de decese.

Şi Federaţia Americană de Atletism a luat noi măsuri împotriva pandemiei. A decis ca selecţiile olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie reprogramate în perioada 18-27 iulie 2021, la Eugene, în statul Oregon.

Selecţiile respective urmau să se desfăşoare anul acesta, la jumătatea lunii iunie, pentru a stabili sportivii care vor reprezenta SUA la JO din Japonia.

Cei mai buni trei sportivi de la fiecare probă vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice, cu condiţia de a reuşi baremurile impuse de organizatori.

Anul viitor, aceste selecţii se vor desfăşura pe noul stadion Hayward al Universităţii din Oregon, care va găzdui un an mai târziu, în iulie 2022, Campionatele Mondiale de atletism, care au fost şi ele amânate cu un an ca urmare a schimbării datelor de desfăşurare a Jocurilor Olimpice.

Tot pe aimx.ro poti citi aici care este marele vis al lui Ovidiu Ionescu pentru Europenele de tenis de masă din acest an.

Credit foto: runnersworld.com