Marian Vasile, manager de resurse umane si de ultra kilometri

1104
    La 32 de ani avea un surplus de 20 de kilograme. La 10 ani distanta va avea aproape 700 de kilometri alergati doar in concursuri. In 7 ultramaratoane a ales sa-si impinga limitele managerul de resurse umane Marian Vasile. Este cel mai „tare” an din cariera de „manager” de ultra kilometri. „Ca anul asta nu a fost niciunul” a spus pentru aimx.ro Marian. 

Marian Vasile a transformat nevoia in pasiune

  Marian Vasile - Lavaredo Ultra TrailNevoia de a scapa de kilogramele in plus l-a scos la alergat pe Marian. Se incadra la categoria +100. „M-am apucat sa alerg la varsta de 32 de ani. Voiam sa scap de cele 20 de kilograme in plus. Pe urma a inceput sa imi placa. A devenit pasiune. In plus am descoperit o gasca foarte faina intre alergatorii de ultra” a declarat ultramaratonistul pentru aimx.ro. 
  2017 a fost un an plin si inca nu s-a incheiat. Marian Vasile este un nume care iti sare in ochi atunci cand cauti romani in calsamentele ultramaratoanelor internationale. Nu e un alergator care sa se „agate” inca de elite. Este un muncitor insa. Un om care isi traieste pasiunea la cote maxime. Din Hong Kong pana la Ierusalim si din Italia pana la 7500 in Bucegi, Marian „a alergat” in 2017 tot ce i-a iesit in cale.
Marian Vasile   „Se  combina bine si cu pasiunea mea de a calatori. Daca te uiti la destinatii, iti dai seama. Si mai este sprijinul familiei care conteaza mult. Ei sunt “support crew” in cele mai multe curse. Faptul ca in creierii noptii ii stiu langa mine este al naibii de motivant.”
   In 2017 a alergat Hong Kong 100, Transvulcania (La Palma)74 de kilometri, Lavaredo Ultra Trail – Italia, 120 de kilometri, Maraton 7500 Bucegi, Ultra Tour Monte Rosa, Italia (116 kilometri) si Hirus Ultra Marathon, Ierusalim 51,3 kilometri. Mai urmeaza Ultra Trail Cape Town in Africa de Sud – 100 de kilometri.
  „Ma antrenez mai cu creier de vreo 2 ani, coordonat de Radu Milea. Cred ca anul asta s-a vazut. Nu au fost accidentari si este o crestere evidenta. Acum ma recuperez. Ma simt obosit insa urmeaza Ultra Trail Cape Town unde sper sa iasa bine. Cred ca am si o capacitate de recuperare rapida. La mine somnul face minuni.” – Marian Vasile

„Cel mai mandru sunt de locul 13 la Ultra Tour Monte Rosa”

Marian Vasile Hong Kong

 

Pregatirea pentru a face fata unor astfel de provocari inseamna intre 80 si 120 de kilometri alergati saptamanal. La Ierusalim a reusit cea mai buna clasare: locul 10 la general, cu 3 la categorie. Teoretic la Hirus este cel mai bun rezultat. Cel mai mandru sunt de locul 13 de la Ultra Tour Monte Rosa. A fost o cursa mult mai muncita si mult mai solicitanta: 116 kilometri cu 8600 diferenta pozitiva. La Ierusalim cursa a fost cu semnul intrebarii. Au izbucnit niste incendii in dupa amiaza cursei (startul era la 22:00) si au facut alt traseu. M-am simtit bine si am condus cursa vreo 20-22 de km alaturi de elvetianul care a castigat” a precizat Marian Vasile.

Marian Vasile despre:
– ce l-a determinat la un asemenea tur de forta in 2017: „M-am simitit bine si se vede ca l-am avut pe Radu langa mine.A stiut si cand sa ma domoleasca. Cred ca imi cunoaste capacitatea de efort mai bine decat mi-o stiu eu….…si in plus sunt si „studentul model”: ma tin de antrenamente „by the book”:)”
– viitorul sau in ULTRA: ” Sa zicem ca mi-ar placea sa ies in top 10% din concurenti.”
Credi Photo: Facebook Lavaredo Ultra Trail, Hong Kong 100