Maya: un copil mic, dar cu ambitii uriase

1039

Maya (Lee Maya Imani) s-a nascut in Sibiu si isi traieste visul: sa practice atletism!

 

Maya atletism  Maya va implini 11 ani pe 16 Decembrie. Au trecut deja 6 ani  de la prima ei experienta in atletism. Era in Bucuresti. In anul 2012. Primele antrenamente le-a facut sub indrumarea antrenorului Marius Voiculescu. Acesta a vazut in ea potential si a acceptat sa o antreneze in ciuda varstei fragede.

Maya este al doilea copil al familiei, dintr-un numar de patru copilasi.

Sergiu (14 ani) este fratele ei mai mare, iar Maria si Irina ( au 6 respectiv 2 ani). Maya este eleva in clasa a V-a la Scoala Gimnaziala nr 6 „Iacob Muresianu” din Brasov. In 2013, a trebuit sa se mute in Sibiu. Acolo Maya a continuat antrenamentele cu antrenoarea Ligia Cuciorovschi.

In 2013, la varsta de 6 ani, Maya a participat la prima ei cursa: semimaraton Sibiu, unde a terminat pe locul I la cursa copiilor: categoria de varsta 4-6 ani. Victoria i-a dat Mayei o si mai mare dorinta de a alerga si de a castiga cat mai multe curse. A participat si la curse caritabile, toate incununate cu rezultate foarte bune. Din 2014 Maya s-a intors in Brasov. Acolo a intalnit-o pe Petronela Mocanu.( actuala antrenoare a Mayei). Intre ele s-a legat o frumoasa relatie antrenor-sportiv. Au colaborat in cadrul Maratonului International Brasov, unde Maya a alergat si a terminat pe locul II. De atunci sunt nedespartite.

  In prezent Maya este legitimata la Clubul Sportiv LPS Brasov.

Din 2014 pana in prezent a participat la multe competitii locale si nationale. Visul ei  de a ajunge o mare campioana s-a dezvoltat in toti acesti ani de antrenament. Parintii incearca sa-i creeze toate conditiile pentru a face cu adevarat performanta. In ciuda varstei fragede Adriana Nicoleta Constantin si Marian Stanica au format in jurul Mayei o adevarata echipa: antrenor, doctor in medicina sportiva, doctor psiholog sportiv, iar in curand va fi cooptat si un doctor nutritionist. Pentru a putea suporta toate cheltuielile necesare pregatirii Mayei ( cheltuieli care nu sunt mici, au apelat la ajutorul Asociatiei Healing Touch Romania cu sediul in Sibiu, in cadrul careia au demarat proiectul „Alerg spre Olimpiada”).

 

 

Maya

Visul poate sa devina realitate  in 2024, la Jocurile Olimpice de la Paris.

cautam sa gasim sponsori care sa ii sustina financiar visul. Are de muncit sapte ani pentru a-si atinge telul. sapte ani in care are nevoie de sustinerea atat a noastra, a parintilor, a stafului ei cat si a sponsorilor.” – mama Mayei

Scoala si antrenamentele ii ocupa majoritatea timpului, dar cum deocamdata este inca un copil, ii place sa se joace, sa deseneze, sa faca plimbari cu bicicleta si sa petreaca timp cu prietenii. In 2017 a ocupat locul al saselea la Campionatele Nationale, dar a bifat si multe podiumuri la numeroase concursuri: Maraton International Brasov 2017 -locul II, In Sport GrandPrix 2017-locul II, Half Maraton Bucuresti- locul III, Cupa Luceafarul 2017- locul intai la 800m si II la 200m, Brasov Maraton 2017 -locul II.

Autor: Ovidiu Petenghea