O noua borna in ultraatletismul romanesc: Mariana Nenu are recordul national la 12 ore de alergare

318

Mariana Nenu a stabilit o noua borna in ultraatletismul romanesc. Sportiva legitimata la clubul ACS Ultrarun Constanta a reusit un nou record national la 12 ore de alergare. Sportiva s-a oprit dupa 123,465 km la Campionatul National de Ultramaraton al Serbiei desfasurat in nordul tarii, la Palic.”Parcurg un plan de pregătire pentru Campionatul Mondial de 24 de ore care vizează îmbunătățirea vitezei și performanța in cursele de noapte” a declarat imediat dupa competitie, in exclusivitate pentru aimx.ro, alergatoarea din Bucuresti.

Cursa de la Palic, Serbia a inceput la miezul noptii: „Rezultatul trebuia sa fie unul mai bun”

Mariana Nenu spune ca a folosit cursa din Serbia pentru a-si testa limitele si capacitatea de adaptare.

Mariana Nenu in timpul cursei de 12 ore de la Palic

„Starea de sănătate pe durata cursei nu m-a ajutat. Am avut o seara grea, cu probleme digestive, dar nu am vrut sa renunt in nicun moment. Am riscat schimband nutriția, dar voiam sa trec și prin acest test tocmai pentru a stabili formula potrivită pentru nutriție pentru o cursa de 24h. Problemele au apărut încă din ora a patra. Toată cursa am dus-o numai apoi numai cu apa și câțiva biscuiți. Îmi doream mai mult, așa că această cursă a fost pentru mine un antrenament bun. A fost o cursa cu multe abandonuri pentru că am trecut când prin canicula, când prin ploaie” a sintetizat Mariana Nenu cele 12 ore de efort.

Principalul lucru invatat dupa aceasta cursa de 12 ore:

„Să nu schimb ceea ce funcționează, și mă refer la nutriție și că trebuie să insist pe antrenamentele de viteză în sistem de anduranță”.

Mariana Nenu este antrenata de Mihaela Roventa, „mentorul meu, si antrenor, si om de mare calitate”. Ultramaratonista a corectat recordul national stabilit in luna aprilie, la Bucuresti, de Regina Tircomnicu: 121,66 de kilometri, in cadrul Campionatului National de Alergare pe sosea.

Mariana Nenu impreuna cu antrenoarea sa Mihaela Roventa

Tot pe aimx.ro poti afla cine a urcat pe podium la Subcarpati Trail Run, aici !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire