Mariana Nenu „vaneaza”, la Atena, recordul national la 24 de ore

591

 Mariana Nenu tinteste recordul national la 24 de ore la Festivalul International de Ultramaraton de la Atena. Alergatoarea de 44 de ani face parte dintr-o delegatie romaneasca impresionanta care merge in Grecia. „Ma bat cu mine. Nu ma intereseaza cine mai este in cursa”, a declarat pentru aimx.ro „razboinica”.

Mariana Nenu merge in Grecia din postura de campioana nationala la 24 de ore. Are un obiectiv clar: sa doboare recordul national

Mariana Nenu record nationalUltramaratonista este hotarata sa faca o cursa mare in Grecia. Este la a patra competitie de 24 de ore din cariera. In toamna a castigat titlul national la Timisoara cu 202,681 de kilometri alergati. Ca Personal Best a reusit insa 210,1 kilometri la Irding, in Austria. Se intampla in luna iulie a acestui an. Atunci cele 24 de ore expirau cand mai avea de alergat  2 kilometri pentru a bate recordul national stabilit de Mara Guler. „In primul rand ma intereseaza sa bat recordul la 24 de ore. Ma simt foarte bine atat fizic, cat si psihic. Sunt mult mai bine antrenata ca anul trecut. Nu ma intereseaza cine va mai fi in cursa. Eu ma bat doar cu mine. Imi doresc sa demonstrez ca sunt o alergatoare valoroasa. Si mai vreau ceva: m-ar bucura ca toti romanii care merg in Grecia sa reuseasca rezultate importante. Sa facem o poza cu totii, cu tricolorul, si sa aratam grecilor ca suntem niste sportivi valorosi”, a precizat Mariana pentru site-ul nostru.

86 de sportivi s-au inscris pana in acest moment in proba de 24 de ore. In cursa va fi prezenta si vicecampioana nationala a Romaniei. Floricica Neacsu a cucerit argintul la nationale cu distanta de 193,191 de kilometri.

Mariana Nenu pleaca in Grecia pe 18 ianuarie, iar cursa are programat startul a doua zi.”Ma duc concentrata, relaxata si voi incepe moderat. Am inceput deja sa-mi pregatesc organismul pentru efortul la care il voi supune. Merg la Atena sa castig si cand trec linia de finish vreau sa fi invins si cat mai multi barbati”, a mai punctat Mariana.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:Pixel ProSport