sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăALERGAREMariana Nenu va alerga la Ultr'Ardeche, Franta

Mariana Nenu va alerga la Ultr’Ardeche, Franta

Ultr’Ardeche este un ultramaraton de alergare ce se desfasoara in Masivul Central din Franta. E o cursa de sosea inspirata din teribilul „Spartathlon” ( Sparta-Atena, in mai putin de 36 de ore). Ultr’Ardeche este asemanatoare si cu Ultrabalaton, Ungaria, Sakura Michi, Japonia sau Badwater, Statele Unite ale Americii. Mariana Nenu isi doreste sa urce pe podium in clasamentul feminin.

Ultr’Ardeche are 222 de kilometri, cu 4500 de metri diferenta de nivel

Este un ultramaraton dur, cu 8 bariere de timp. Si un cut-off final de 37 de ore, ceea ce inseamna o medie de 6 kilometri pe ora. Alergatorii vor avea parte de peisaje superbe, de verdele aprins al „Ardeche-ului”, dar si de racoarea de pe Gerbier de Jonc (1551 de metri altitudine, unde temperatura se poate apropia noaptea de 0 grade).

„Cred ca pot lua podiumul daca voi fi atenta la detalii. Din punctul meu de vedere este mai dificil decat Spartathlonul pentru ca temperatura va fluctua mult: intre 0 si 30 de grade.Va trebui sa folosesc echipament diferit, sa ma schimb, dar in acelasi timp sa nu pierd timp” a declarat Mariana Nenu pentru aimx.ro.

Mariana Nenu, care detine recordul feminin national la 6 zile de alergare (728,918 km), le va avea printre adversare pe castigatoarea de acum doua editii Julia Faton (30 de ore) sau pe cunoscuta ultramaratonista maghiara Marasz Suzana.

„Nu imi este frica de ele. Batalia o voi da cu mine. Concursul este si un test pentru proba de 48 de ore din cadrul Transylvania 6 Days, Reghin, 8-14 august la care voi participa” a mai precizat Mariana.

Daniel Trușcă cu 370 de kilometri si Gabriela Ștefania Iaciu, cu 315 sunt detinatorii recordurilor nationale la 48 de ore. Inscrierile pentru Transylvania 6 Days sunt deschise AICI !!!

85 de concurenti sunt inscrisi la Ultr’Ardeche, dintre care 12 femei. Startul se da sambata dimineata, 4 iunie. Tot pe aimx.ro poti citi si despre calificarea Claudiei Bobocea la Campionatele Mondiale, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Pixel Pro Sport

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE