sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăALERGAREClaudia Bobocea s-a calificat la Campionatele Mondiale de la Eugene

Claudia Bobocea s-a calificat la Campionatele Mondiale de la Eugene

Claudia Bobocea s-a calificat la Campionatele Mondiale de la Eugene după locul patru ocupat în proba de 1.500 metri la reuniunea internaţională Ostrava Golden Spike, cu timpul de 4 minute, 01 sec. 10/10.

Claudia Bobocea s-a calificat la Campionatele Mondiale de la Eugene
Sursa foto Lion Adrian

Claudia Bobocea s-a calificat la Mondiale cu un nou record personal care îi va asigura prezenţa atât la Campionatele Mondiale de la Eugene (SUA), din iulie, cât şi la Campionatele Europene, care vor avea loc în august, la Munchen.

Seria de întreceri continuă!

În Cehia, Claudia Bobocea a fost depăşită de trei atlete etiopiene: Diribe Welteji a obţinut victoria cu timpul de 3 min. 59 sec. 19/100, Ayal Dagnachew s-a clasat pe locul secund, cronometrată în 3 min. 59 sec. 87/100, iar Netsanet Desta a completat podiumul, în 4 min. 00 sec. 84/100.

Claudia Bobocea va mai lua startul la două competiţii importante, pe 3 iunie, la Boxx United Manchester World Athletics Continental Tour, iar pe 5 iunie, la Meeting International Mohammed VI Rabat, etapă din circuitul Diamond League conform CSA Steaua.

Claudia Bobocea a fost finalistă la 1500 metri la Mondialul de Atletism în sală de la Belgrad. Sportiva este antrenată de Valentin Anghel.

Claudia Bobocea este finalistă la 1500 m. la Mondialul de Atletism de la Belgrad.

La Ostrava, Claudia se simte bine! În 2020 făcea PB

cu timpul 2.01.37. Întrecerea la 800 metri a fost câștigată de britanica Laura Muir în 1.58.84. Era cel mai bun rezultat al sezonului. Britanica a fost urmată de poloneza Sofia Ennaoui. Alemu Habitam din Etiopia a fost pe trei cu timpul 2.01.06.

Claudia Bobocea făcea PB la Ostrava după locul 2 obținut în Franța, la Meetingul de la Marsillia.

Sportiva de la clubul Steaua București s-a clasat pe locul al treilea în cursa de 1.500 de metri din cadrul Memorialului “Kamila Skolimowska”, de la Silesia (Polonia). Antrenată de Valentin Anghel, Claudia a terminat cursa cu timpul de 4:01.31, un personal best pentru ea.
Și în Polonia, prima s-a clasat Laura Muir (Marea Britanie) – 3:58.24 min, iar a doua a terminat Sofia Ennaoui (Polonia) – 3:59.70 min.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE