Mariana Nenu „vânează” recordul Romaniei la 48 de ore de alergare in cadrul Transylvania 6 Days

0
187

Mariana Nenu vrea sa doboare recordul national feminin al Romaniei in proba de 48 de ore de alergare. Ultramaratonista, care detine cea mai buna performanta a Romaniei (F) la 6 zile de alergare, 728,917 km, a ales Festivalul International de Ultramaraton Transylvania 6 Days pentru aceasta provocare. Competitia se afla la a doua editie si incepe sa se impuna ca una dintre cele mai bine organizate astfel de intreceri la nivel international. Peste 80 de alergatori, reprezentand 17 natiuni, vor lua startul in cele 5 probe: 144 de ore, 72 de ore, 48 de ore, 24 de ore, respectiv 12 ore, in perioada 26 iunie – 2 iulie.

Gabriela Iaciu detine in acest moment recordul feminin al Romaniei la 48 de ore de alergare: 315 kilometri

Mariana Nenu vine la Reghin dupa ce a participat la ultramaratonul Ultr”Ardeche ( Franta). Concursul se desfasoara pe sosea si are o lungime a traseului de 222 de kilometri, cu 3500 de metri diferenta de nivel. Romanca a terminat concursul in 32 de ore, 25 de minute si 22 de secunde, timp care i-a adus locul 8 la feminin.

„Sunt increzatoare ca pot sa dobor recordul Romaniei la 48 de ore de alergare. Ca PB am un 285 de kilometri, intr-o cursa insa de 6 zile, in care am reusit sa alerg 728 de kilometri. Am o strategie clara si imi doresc sa obtin acest rezultat si pentru a duce numele acestei curse mai departe si pentru a tenta pe din ce in ce mai multi alergatori straini sa vina la Reghin” a declarat Mariana Nenu pentru aimx.ro.

Mariana Nenu este si singura romanca care a obtinut calificarea la celebrul concurs din Grecia, Spartathlon ( 246 de kilometri intre Sparta si Atena) Detalii despre competitia de la Reghin gasiti si pe www.transylvania6days.ro, iar in timpul concursului pe pagina de facebook aimx.ro.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:@fred lefebvre