Maratonul de la Valencia ar putea fi poarta lui Marius Ionescu spre Tokyo

133

Maratonistul Marius Ionescu a facut parte din lotul Romaniei deplasat la Campionatul Balcanic de la Zagreb, Croatia. A obtinut medalia de bronz la echipe, dar timpul reusit nu l-a incantat. Sportivul va incepe in curand pregatirea pentru Maratonul de la Valencia, din 6 decembrie. Organizatorii au anuntat la inceputul verii ca primii 10 sportivi, atat la masculin, cat si la feminin, vor obtine calificarea directa la Jocurile Olimpice de la Tokyo de vara viitoare.

Marius Ionescu: „Forma mea fizica este departe de ce ar trebui”

1.11.21 a fost timpul reusit de Marius Ionescu pe distanta semimaratonului la Campionatul Balcanic de la Zagreb.

„A fost o deplasare grea si asta a facut ca si competiția sa fie si mai grea decat este in general. Forma mea fizică este departe de ce ar trebui. Situația incertă din ultimele luni m-a facut să imi îndrept atentia mai mult către cel mic si familie. Volumul de lucru este la jumate din ce obisnuiam sa fac, ceea ce se vede si in rezultat” a declarat pentru aimx.ro Marius.

Pentru a se mentine intr-o stare competitionala buna Marius va participa peste doua saptamani la o stafeta in Bulgaria unde va alerga 10 kilometri. Ulterior spune ca va incepe pregatirea specifica pentru Maratonul Valencia din 6 decembrie. Pana in acest moment organizatorii mentin evenimentul, iar concursul este SOLD-OUT.

Miza uriasa, concurenta pe masura: cei mai valorosi 10 maratonisti de la Valencia se vor califica direct la a 32-a editie a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

Pentru Marius Ionescu ar fi a treia calificare consecutiva la Jocurile Olimpice. Cel mai bun timp reusit este 2 ore 13 minute, la Dusseldorf, in aprilie 2016. Si in acest an, chiar inainte de pandemie, a alergat semimaratonul la Den Haag, Olanda, in 1.04.49, timp care i-ar fi adus titlul de campion balcanic.

Valencia Marathon si Fukuoka Marathon sunt singurele competitii care permit o calificare directa a atletilor la Jocurile Olimpice. Altfel baremurile impuse pentru editia de anul viitor sunt destul de stranse: 2.11.30 la masculin, respectiv 2.29.30 la feminin.

Marius Ionescu impreuna cu Alex Corneschi si Robert Georgian Necula in timpul unui antrenament

Marius Ionescu a vorbit pentru aimx.ro si despre senzatiile traite la competitia de la Zagreb in plina epidemie de coronavirus inca.

„Am stat cu mască pana s-a dat startul… Am încercat sa nu stau prea aproape de atletii straini. Trebuie sa ne asumăm atunci când plecam la o competiție. Acolo am vazut ca sportivii aflati la start erau destul de relaxati. Riscul de a te îmbolnăvi incepe imediat ce ieși afara din casa. Bineînțeles ca procentul este mai mic atunci cand eviți grupurile de oameni, dar daca asta imi este meseria trebuie sa risc. Poate ca sunt subiectiv, pentru mine competitiile inseamna o sursa de bani, de aceea spun ca ar trebui reluate încetul cu încetul. Nu ne putem ascunde în casă având in vedere că acest virus nu dispare, din cate se spune.”

Autor: Vlad Lucian Arhire