Romani de „bronz” la Campionatul Balcanic de Semimaraton de la Zagreb

95

Romania a obtinut medalia de bronz, la echipe masculin, la Campionatul Balcanic de Semimaraton de la Zagreb, Croatia. 4 atleti au facut parte din lotul Romaniei: Maria Liliana Dragomir si Adelina Paula Baltoi (feminin), respectiv Stefan Gavril si Marius Ionescu (masculin). Ei au fost insotiti de antrenorul Gabriel Branisteanu. Pe langa cursa pentru medalii unde s-au inscris 32 de atleti din 9 tari si alti alteti romani s-au aflat la start in cursa OPEN. Peste 800 de sportivi s-au bucurat de o vreme buna si de alergare pe strazile capitalei Croatiei. Tuturor atletilor li s-a cerut sa poarte masti la start, ei fiind liberi sa renunte la ele pe traseu.

Stefan Gavril si Marius Ionescu au adus medalia de bronz pe echipe Romaniei. Timpul total: 2.18.32

Un sportiv din Republica Moldova, Maxim Raileanu, este noul campion balcanic la semimaraton. Maxim s-a impus cu timpul de 1.05.58 si a castigat aurul. Au urmat doi turci, iar primul roman in clasament a fost Stefan Gavril. El a alergat distanta de 21 de kilometri si 97 de metri in 1.07.11 si a fost la doar 15 secunde de medalia de bronz si la individual.

Stefan Gavril si Marius Ionescu au cucerit medalia de bronz pentru Romania la echipe

Marius Ionescu a terminat pe pozitia a 7-a in 1.11.21.

La feminin, Maria Liliana Dragomir a fost atleta din Romania cu cea mai buna clasare: locul 5, cu 1.15.38. Adelina Paula Baltoi a incheiat cursa pe locul 12 in 1.24.58.

La revenirea in tara Marius Ionescu a precizat ca rezultatele sportivilor romani puteau fi mult mai bune in conditiile unei deplasari mai rapide catre Zagreb.

” Un concurs luat „din voleu” într-un an 2020 „frumos”, și pentru ca altfel nu s-a putut….2 zile petrecute pe drum au contribuit din plin la un rezultat „DE EXCEPȚIE”, NU! Părerea personală este că toți am fi alergat mai bine, unii cu 1 min, alții cu 3, în funcție de cât de mult ne-a afectat personal această deplasare „greoaie” . Asta ar fi însemnat cel puțin încă o medalie”, a scris atletul pe pagina sa de socializare.

Lotul Romaniei a ajuns in Croatia via Timisoara, cu masina, dupa 12 ore petrecute pe drum in chiar preziua competitiei.

Peter Herman, PERSONAL BEST, dupa participarea la cursa open

Atletul din Medias a reusit un personal best pe distanta semimaratonului. El a oprit cronometrul la 1.08.42. „Este un nou record personal. Rezultatul e insa destul de departe de obiectivul meu. Dupa iesirea din starea de urgenta am mai partipat la doua curse: un Vertical la Balea si o cursa la Sibiu” a declarat Peter pentru aimx.ro.

Peter Herman la Zagreb

Si Alexandru Corneschi a luat startul la Zagreb. El a scos timpul de 1.08.04, al doilea cel mai bun rezultat romanesc. „O cursa care ma multumeste si imi confirma ca am tinut pregatirea intr-o zona potrivita pentru un restart”, a punctat Corneschi pe profilul sau de sportiv.

Autor: Vlad Lucian Arhire