Marsul si maratonul „alungate” de canicula din Tokyo. S-a stabilit programul oficial.

224

A fost stabilit calendarul si locatia in care se vor desfasura cursele de anduranta din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Probele de mars si maraton se vor desfasura pe parcursul a patru zile. Locatia aleasa: Sapporo Odori Park, la 800 de kilometri nord de capitala Japoniei. Decizia organizatorilor a fost luata pentru a-i feri pe cat posibil pe atleti de caldura si umiditatea din capitala Japoniei.

Marsul si maratonul mutate intr-un oras care a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna in 1972: Sapporo

Comitetul International Olimpic a anuntat miercuri la Laussane, in Elvetia, decizia oficiala de a reloca probele de mars si maraton din Tokyo. Probele se vor desfasura pe parcursul a 4 zile, intre 6 si 9 august. Prima jumatate a traseului de maraton este o bucla de 20 de kilometri. Pana la finalul acestei luni organizatorii vor anunta intregul traseu. Locatia aleasa este Sapporo Odori Park, o zona cu mult „verde” de aproximativ 8 hectare. In aceeasi zona se tine si maratonul Hokaido (foto) astfel ca autoritatile locale au o bogata experienta in a gestiona un astfel de eveniment.

Calendar oficial al curselor de mars si maraton:

6 august: ora 16.30 , 20 de km mars masculin

7 august: ora 5.30, 50 de km mars masculin

7 august: ora 16,30 20 de km mars feminin

8 august: ora 7.00, maraton feminin

9 august: ora 7.00, maraton masculin

Sapporo este o statiune frecventata pentru sporturile de iarna, dar si faimoasa datorita berii. Temperatura din Sapporo este cu 5,6 grade mai mica fata de cea din Tokyo. 

Autor: Vlad Lucian Arhire