Medaliați la Campionatele Naționale de Gimnastică Artistică

171
Medaliați la Campionatele Naționale de Gimnastică Artistică
sursa foto Emilia Nicolae, Federatia Romana de Gimnastica

Medaliați cu aur sunt:  Andrei Groza la individual compus și inele, Emilian Neagu la sol și Eduard Gavrilă la cal cu mânere. Au câștigat titlul național și Marian Drăgulescu la sărituri, Robert Paşca  la paralele și Răzvan Marc la bară fixă.

Medaliați la Campionatele Naţionale de gimnastică artistică masculină la întrecerile de la Ploieşti.

Andrei Groza a adunat medalie după medalie la Naționale! Groza a obţinut o medalie de aur la inele după titlul obținut la individual compus! Andrei a câștigat și trei medalii de argint la cal cu mânere, paralele şi bară fixă.

Despre calitatea principală a lui Andrei, antrenorul si fostul gimnast de performanță Ioan Suciu scotea în evidență – perseverenţa.

Medaliați la Campionatele Naționale de Gimnastică Artistică

Robert Paşca s-a impus la paralele la Naționale, a luat argint la sol şi medalii de bronz la cal cu mânere, sărituri şi bară fixă.

Marian Drăgulescu, singurul gimnast care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a impus la sărituri, urmat de Andrei Muntean și de Robert Paşca. Marian Drăgulescu vrea să participe pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice, după evoluțiile din 2000, 2004, 2008 şi 2016. În obiectiv sunt și Europenele din decembrie cand Marian va implini 40 de ani!

Emilian Neagu a obţinut aur la sol şi argint la inele, în timp ce Răzvan Marc a luat aur la bară fixă şi bronz la sol.

La juniori I, fraţii Gabriel şi Robert Burtănete au câştigat toate titlurile: Robert s-a impus la sol, cal şi inele, ia Gabriel la sărituri, paralele şi bară fixă. La individual compus titlul de campion naţional i-a revenit anul acesta lui Gabriel Burtănete (CSA Steaua), cu 79,5 puncte, urmat de fratele său, Robert Burtănete (CSA Steaua), 78,95 puncte. Al treilea clasat a fost Nicholas Tarca (CSŞ Braşov), cu 73,25 puncte.

Pe AIMX aflati aici despre finalul de sezon pentru campioana la tineret alergare pe distanta de 1500 metri.

sursa foto de la Naționale Emilia Nicolae

Autor: Ovidiu Pețenghea