Medalie istorică pentru România la TEQBALL obținută la Jocurile Europene

67
Medalie istorică pentru România la TEQBALL obținută la Jocurile Europene
sursa Facebook, Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Medalie istorică pentru Barabási Kinga la TEQBALL sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la câțiva ani de la apariția în 2017. Finala a fost amânată din cauza vremii pentru joi! Kinga are asigurat argintul înainte de ultimul meci pe care îl va juca împotriva reprezentantei Franței, Amelie Julian.

Medalie istorică pentru România la TEQBALL obținută la Jocurile Europene

Medalie istorică pentru Barabási Kinga la TEQBALL, la revenirea în Polonia unde în 2021 obținea bronz la Mondiale împreună cu Dako Katalin.

TEQBALL este un sport care se joacă pe o masă curbată, în general cu o minge obișnuită de fotbal. De aici și motto-ul TEQBALL, The World Is Curved. La prima vedere pare un sport asemănător cu fotbal-tenis-ul, doar că se joacă pe…masă, una…curbată. Postare Teqball Romania

Teqball este pentru prima data sport medaliat in cadrul Jocurilor Europene!

Două detalii importante care fac din acest sport unul extrem de spectaculos. Folosind ideea simplă a unei mese curbate, a fost creat un sport care se poate practica oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen.

.

România are două medalii obținute și la scrimă la Jocurile Europene din Polonia! S-au remarcat Ilinca Pantiș și Mălina Călugăreanu!

2023 European Games Krakow In photo: PANTIS Ilinca ROU Photo by Eva Pavia #BizziTeam

Ilinca Pantiș, sabrera tricoloră a debutat cu o medalie de argint în cariera de la seniori și pune victoria aceasta pe sprijinul primit din partea familiei și antrenorilor care au ajutat-o să ajungă la argintul de la Cracovia, o medalie care înseamnă speranță pentru Ilinca Pantiș conform Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Sub privirile din tribună ale Laurei Badea – singura campioană olimpică la individual a României – Mălina Călugăreanu a cedat dramatic în semifinale, scor 13-14 la tuşa de aur, cu poloneza Julia Walczyk-Klimaszyk, iar la câteva ore după festivitatea de premiere a făcut câteva declaraţii pentru contul oficial de Facebook al Clubului Steaua Bucureşti. 

“A fost o zi plină. Sincer, nu mă aşteptam la rezultatul acesta după ce am avut o evoluţie foarte slabă la Europenele din Bulgaria, de acum 10 zile. Am făcut o scrimă de care m-am bucurat. A fost o zi cu multe emoţii şi cu oboseală fizică. Mentalul m-a ajutat mult. Nu am avut presiune şi s-a văzut asta în evolutia mea”, a spus sportiva în vârsă de 26 de ani. În ceea ce priveşte viitorul, Mălina e decisă să obţină biletul pentru a doua sa participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice, după cea de la Rio de Janeiro, din 2016: “ Mă gândesc mereu la Paris, iar rezultatul de la Jocurile Europene îmi dă mai multă încredere. Sunt hotărâtă să mă calific, indiferent de criteriu”.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea