Medalii câștigate la scrimă de sportivii României. Rezultate la nivel internațional

0
293
Medalii câștigate la scrimă de sportivii României. Rezultate la nivel internațional
SURSA Federația Română de Scrimă

Medalii câștigate la scrimă! Două medalii de argint au cucerit sabrerii tricolori la turneul Etropolski’s Sabre. Conform Federației Române de Scrimă, Ilinca Pantiș a luat argintul la turneul pentru juniori de la Tashkent.

Medalii câștigate la scrimă! Ilinca Pantiș, Matei Radu și Casian Cîdu sunt protagoniști.

Două medalii de argint au cucerit sabrerii tricolori la turneul din capitala Bulgariei, ambele la masculin: Matei Radu la U14 și Casian Cîdu la cadeți.

În concursul masculin individual al categoriei U14 s-au înscris 66 de sportivi proveniți din 13 țări.

Matei Radu a dispus cu 15-11 de bulgarul Maxim Radev și cu 15-10 de coechipierul său de la lotul tricolor, Eduard Vintilă. În optimi el a trecut de bulgarul Ivailo Andonov (15-8), iar în sferturi de turcul Arda Takka (15-14). În semifinale Matei Radu l-a întrecut pe spaniolul Jose Antonio De Andres, cu 15-14, pentru ca în finală să piardă cu azerul Abbas Huseynov (7-15), dar să câștige medalia de argint a întrecerii.

Despre ceilalți sportivi ai României citiți aici!

La Sabie, cadeți, masculin, Casian Cîdu s-a calificat direct pentru turul doi al tabloului, unde l-a învins pe Nikola Meicov (Bulgaria), cu 15-7. A urmat o victorie categorică, 15-5 cu americanul Jason Bae, apoi încă o victorie, 15-12 cu maghiarul Matyas Monori. În optimi, Casian l-a învins pe Oszkar Vajda (Ungaria), cu 15-13, iar în sferturi a trecut de turcul Enes Talha Kalender (15-11). Semifinalele i-au adus lui Casian Cîdu o nouă victorie, 15-12 cu polonezul Bendykt Denkiewicz. În finală, adversar i-a fost americanul William Morrill, care s-a și impus cu 15-8. Despre ceilalți sabreri tricolori  citiți aici!

Federatia Romana de Scrima

Conform Federației Române de Scrimă, în capitala Uzbekistanului, Ilinca Pantiș a obținut argint la turneul de Cupă Mondială la sabie juniori. România a fost prezentă cu cinci sportive: Alexandra Mitruș, Ilinca Pantiș, Amalia Stan, Denisa Șerban și Andreea Șerbănoiu. Toate tricolorele au trecut de prima fază a competiției, cea a grupelor și au intrat pe tabloul principal.

Despre evoluție aflați detalii AICI!

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea