sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCICLISMWendy Bunea, aflată în primul an de Juniorat, e pe doi în...

Wendy Bunea, aflată în primul an de Juniorat, e pe doi în Franța la Ciclocros.

Wendy Bunea termină cea de-a 3-a etapă a Cupei Naționale a Franței la Ciclocros. După cele 3 etape, Wendy se poziționează pe locul 2 în clasamentul general la Junioare, la doar 7 puncte de locul 1.

Wendy Bunea, aflată în primul an de Juniorat, e pe doi în Franța la Ciclocros.

Wendy Bunea a evoluat la Coupe de France Cyclo-Cross Camors 2022, competiție UCI C2, și a fost pe poziția a 4-a. Este pe doi după trei etape.

Gerben Kuypers s-a impus după o oră, două minute și 39 de secunde. Au urmat Timon Ruegg și Loris Rouiller.

Wendy a fost pe patru la un minut și trei secunde. Celia Gery a câștigat în 41’18”, pe doi a fost Amandine Muller, iar pe trei Anaïs Moulin.

Wendy a strâns 120 de puncte. Pe prima poziție este Anaïs Moulin cu 127 puncte. Urmează încă trei etape.

În octombrie, Wendy a fost pe locul doi în a doua etapă. În prima etapă, Wendy a terminat cursa pe locul 4.

Ciclocrosul este o disciplină de competiție pentru sezonul de toamnă și iarnă. Traseele sunt de obicei prin pădure, pe pietriș, iarbă sau singletrail și au un profil relativ plat cu mici denivelări.

Istoria ciclocrosului începe în 1930 când Geo Lefevre, unul din fondatorii Turului Franței, căuta o disciplină care să includă bicicleta, dar care să poată fi practicată pe timp de iarnă. Ziaristul francez organizeaza în acel an o competiție de cros ciclo-pedestrian, întrecere care s-a ținut într-o pădure de lângă Paris. Traseul era format din o buclă de câțiva kilometri prin pădure, dar îi obliga pe participanți să se dea jos de pe bicicletă în anumite zone și să înceapă să alerge. În 1950 a fost primul Campionat Mondial de Ciclocros.

Un traseu de ciclocros are între 2 și 3 kilometri lungime, iar acesta se parcurge pe o durată de timp. De regulă, se aplică regula 1 oră + 1 tur conform freerider!

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE