Medalii de argint şi bronz pentru România la Jocurile Europene din Polonia

64
Medalii de argint şi bronz pentru România la Jocurile Europene din Polonia
sursa Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Medalii de argint şi bronz pentru România la Jocurile Europene obținute de Bianca Ghelber și de Andrea Mikloș, medalii la întrecerile continentale la probele atletice din cadrul „Cracovia Malopolska 2023” şi una de bronz, la karate obținută de Ștefan Comănescu. La categoria 67 kilograme, Comănescu a fost învins în semifinale de grecul Xenos Dionysios, cu 6-1.

Sursa Facebook, Ghelber Bianca Florentina

Medalii de argint şi bronz pentru România la Jocurile Europene din Polonia. Bianca Ghelber (SCM Bacău – CSA Steaua), antrenată de Mihaela Melinte şi de Mirela Ţermure, a obținut argintul la aruncarea ciocanului, iar Andrea Miklos a urcat pe a treia treaptă a podiumului la 400 metri.

Bianca Ghelber a aruncat la 72,97 metri și a fost depășită doar de italianca Sara Fantini, care a aruncat la 73,26 metri. Pe trei s-a clasat Silja Kosonen, din Finlanda, cu o aruncare a ciocanului la 72,34 metri.

Andrea Miklos și-a stabilit cu 50,67 secunde cea mai bună performanță a carierei și a prins podiumul probei de 400 metri. La 400 metri feminin, Andrea Miklos (CSM Bucureşti), antrenată de Magdolna Kanizsay şi Emir Bekric a evoluat  în cadrul Jocurilor Europene de la Cracovia – Malopolska și a fost premiată după completarea întrecerilor din Divizia 1 a Campionatelor Europene pe echipe. Concursul la 400 metri a fost câștigat de Femke Bol cu 49.82, iarargintul de Natalia Kaczamarek (Polonia), cu 50.34. Anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Campionatele continentale pe echipe fac parte din evenimentul sportiv al Jocurilor Europene „Cracovia Malopolska 2023”, aflate în desfășurare în orașul polonez Chorzow.

România participă cu 38 de sportivi la întrecerile de atletism (18 feminin, 20 masculin), care au loc de marţi până joi (Divizia 2).

Pe AIMX  citiți mai multe articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea