David Popovici și Adrian Rădulescu ating un nou obiectiv în Italia

87
David Popovici și Adrian Rădulescu ating un nou obiectiv în Italia
sursa Facebook, David Popovici

David Popovici și Adrian Rădulescu ating un nou obiectiv. Înotătorul român David Popovici a câştigat sâmbătă medalia de aur în cursa de 100 metri liber, la Internaţionalele de Nataţie ale Italiei, Sette Colli. Tot în Italia, anul trecut, David făcea recordul mondial, 46.86.

David Popovici și Adrian Rădulescu ating un nou obiectiv în Italia
sursa Facebook, David Popovici 

David Popovici și Adrian Rădulescu ating un nou obiectiv. E și un nou record în concursul desfăşurat la Foro Italico, David Popovici s-a impus cu timpul de 48:10, record al competiţiei, fiind urmat în clasament de italianul Alessandri Miressi (48:27) şi de britanicul Matthew Richards (48:28).

România este reprezentată de zece înotători la competiţie, iar David Popovici are ăn program duminică întrecerea de la 200 metri liber.

Andrei Anghel s-a clasat pe locul al treilea în finala probei de 50 de metri spate, la puternica întrecere de înot, la Roma, Sette Colli Trophy. Calificat în finală cu al doilea timp, sportivul antrenat de Marius Grigore a încheiat cursa în 24.98 secunde.

În calificări la 100 metri fluture, Victoriţa Alexandra Bogdăneci a încheiat pe locul 40, la 200 metri fluture, Tobias-George Dumitrache a fost al 34-lea, iar la 50 metri bras Henrietta Fangli s-a clasat pe 22, iar Daniel-Alexandru Nicuşan a fost al 31-lea. George Stoica-Constantin a fost înregistrat cu al 38-lea timp, Mihai Gergely a fost al 50-lea, iar Andrei Ungur al 71-lea.

Competiția Sette Colli reprezintă ultima pregătire a lui David Popovici pentru Campionatele Mondiale de Natație, care în acest an sunt în Japonia, la Fukuoka, începând cu 23 iulie.

David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris după victoria de la 100 metri liber în finala de la Otopeni!

La orice competiție mergem, eu și antrenorul meu ne propunem să fim ignoranți față de limite. Mă bucur că am obținut biletul pentru Jocurile Olimpice”- a declarat David Popovici în direct la TVR.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea