Mihaela Hogaș face în Germania un timp de referință pentru Jocurile Olimpice

113

Mihaela Hogaș face de o lună un cantonament la Inzell, în Germania. La concursul test de la finalul cantonamentului, timpul Mihaelei a fost sub baremul de calificare la Jocurile Olimpice din 2022. Pentru a obține însă calificarea, Mihaela Hogaș trebuie să fie în barem la două Cupe Mondiale.

Mihaela Hogaș face parte din lotul de patinaj viteză al României și al Coronei Brașov. Antrenorul Bogdan Stănescu este mulțumit atât de pregătirea făcută în Germania și mai ales de timpul scos de Mihaela Hogaș.

Antrenorul brașovean Bogdan Stănescu este mulțumit și de pregătirea făcută de ceilalți doi patinatori care au fost în cantonamentul de la Inzell. Roxana Manolache și Cosmin Nedelea continuă progresul.

Antrenorul Bogdan Stanescu impreuna cu patinatorii Mihaela Hogaș, Roxana Manolache si Mex Nedelea au încheiat stagiul din Germania. Pentru acest cantonament, Bogdan Stanescu a inclus in program atât antrenamente de pregătire fizică și pregătire pe pista patinoarului din Inzell.

Anul acesta, în finala Cupei Mondiale de la Minsk, Mihaela Hogaș a terminat prima la 500 metri și a urcat pe locul 1 în clasamentul general al distanței după 3 etape disputate în circuitul Cupei Mondiale. La finalul întrecerilor, Mihaela a fost premiată şi pentru locul 1 şi în clasamentul general după toate Cupele Mondiale din sezon. Mihaela Hogaş a câştigat și medalia de argint în cursa de 1000 metri la Minsk.

Mihaela este multiplă campioană națională, deține recorduri naționale la juniori. Este medaliată cu aur, argint și bronz în Cupele Mondiale, la nivel sub 23 de ani. Practică patinajul viteză de la 9 ani și vrea să participe pentru România la Jocurile Olimpice din China, la evenimentul din Beijing în 2022.

În acest an România a avut după o absență de peste 10 ani, reprezentantă la Campionatele Europene de Patinaj Viteză la Heerenveen în Olanda, pe Mihaela Hogaș!

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!