Darius Rapa obtine un rezultat excelent la 14 ani la catarare

79
Darius Rapa obtine un rezultat excelent la 14 ani la catarare
Sursa Bogdan Dudau

Darius Rapa a reusit din a doua incercare sa parcurga traseul 8c. Pe 23 octombrie, la doar o zi după parcurgerea unui traseu de dificultate 8b (10), flash. Darius a reusit sa parcurga traseul la a patra incercare. Si colegii lui de lot national, Alexandru Zaharia si Cristian Rapa au progresat. Alex a parcurs 2 trasee de 8a+ (unul dintre ele flash), iar Cristi a parcurs din a doua incercare un traseu cotat 8b.

Darius Rapa a devenit al doilea cățărator român care parcurge un traseu 8c, după Rus Bogdan. Este un traseu dedicat elitei.

Gradele de dificultate ale traseelor de alpinism incep de la 1A/B. 

Darius Andrei Râpă, campion național și balcanic la escaladă și-a adăugat un traseu de grad superior în palmares.

Darius face parte din lotul national de escalada si este membru al clubului Alpin Carpatic din Bucuresti. Bogdan Dudau il antreneaza. Impreuna cu fratele sau Darius Andrei și Cristi Râpă aduna titluri pe plan national si international.

La Augsburg, in Germania, Romania a fost reprezentata la Cupa Europeana de Tineret la Escalada. A fost cel mai puternic eveniment de escalada european dedicat juniorilor.

Romania a avut 6 sportivi de la Alpin Club Carpatic Bucuresti, Natural High Brasov si Skai Club Cluj-Napoca. Au participat fratii Darius si Cristian Rapa (Bucuresti), Maya Ioo, Iris Rizan, Matei Munteanu, din Brasov si Paul Cristea de la Cluj-Napoca.

In septembrie, Darius a ajuns in finala de la Augsburg. A fost prima sa participare intr-o competiție din circuitul european.

In decembrie AIMX v-a prezentat care au fost cei mai buni sportivi la Escalada Bouldering. Concursul s-a desfasurat la Carpatic – sala de bouldering si escalada in Bucuresti.

Cei mai buni romani la bouldering. Escaladeaza ca sa fie in top

Darius Rapa a fost cel mai bun la juniori 2. Pe podium s-au clasat si Mihai Bulacu tot de la Alpin Club Carpatic si Paul Cristea de la Climb Again. Crisi Rapa a castigat la Juniori 1 Tineret. Sportivul de la Alpin Club Carpatic l-a intrecut pe colegul de club, Rares Popescu. Pe trei a incheiat Cosmin Candoi de la Climb Again. Cei mai buni sportivi la bouldering sunt Iris Rizan si Daniel Ungureanu. Escalada Bouldering are ca
obiectiv solutionarea/ parcurgerea problemelor date intr-o competitie dintr-un numar cat mai mic de incercari, intr-un timp dat. Iris si Daniel au castigat titlurile nationale fiindca au parcurs cel mai mare numar de trasee.