Mihnea Olteanu a castigat titlul national in schi alpin la slalom urias!Reactii.

991
Mihnea Olteanu a castigat titlul national in schi alpin la slalom urias!Reactii.

Mihnea Olteanu este campion national in proba de slalom urias.

„Nu a fost o cursa grea dar nici foarte usoara. Am avut concurenta puternica dar am reusit sa ma concentrez pe cursa mea si sa schiez cat de bine pot. Ceea ce imi da incredere pentru urmatoarele curse.”

Mihnea Olteanu este pregatit pentru inca patru zile de concurs.

„O sa concurez marti la proba de slalom urias open, miercuri combinata open, joi slalom juniori și vineri slalom open.”

Mihnea Olteanu a stiut ca schiul va deveni mai mult decat e pasiune din prima zi cand a ajuns pe partia de schi.

„Pana astazi sentimentul pe care l-am simtit atunci este acelasi. Libertatea si adrenalina pe care o simt in timp ce schiez este un sentiment pe care nimic nu il poate egala. Am inceput sa schiez la 4 ani, iar in urma cu 7 ani am avut primul meu concurs.”

Mihnea Olteanu are ca probele favorite cele de viteza, Super-G si coborare, dar si slalomul urias, la care a castigat titlul national.

„Este o proba care imi este pe plac. Chiar daca in ultimul timp am facut mai mult antrenament la slalom nu este proba mea favorita. Zilele urmatoare ma asteapta aceeasi concurenta puternica si cum am spus si despre prima cursa  la nationale sunt increzator pentru slalomul urias si combinata iar la slalom vreau sa dau tot ce am mai bun si cel mai important pentru mine este sa trec linia de finish.”

Combinata (in Romania) este proba compusa dintr-o mansa de slalom urias si slalom. La concursurile FIS sau in Cupa Mondiala, combinata este compusa dintr-o mansa de Super- G sau coborare si o mansa de slalom. Slalomul este cea mai tehnica proba, foarte dinamica si spectaculoasa.

Mihnea Olteanu vrea un punctaj FIS mai bun si trage tare la ultimele lansari.

„Inca nu stiu sigur programul, dupa nationale vreau sa  plec la cursele de final de sezon pentru a-mi îmbunătăți punctajul FIS.”

 

Autor: Ovidiu Pețenghea