PREMIERA: Paul Georgescu se intoarce in Canalul Manecii cu o stafeta de copii

0
1611

 Paul Georgescu se intoarce in Canalul Manecii in 2019. Nu o va face singur! Cel mai rapid roman care a traversat Canalul are o initiativa in premiera pentru tara noastra. Romania va avea prima stafeta care va incerca sa „uneasca” Dover de Calais. Gestul este unul curajos datorita varstei fragede a concurentilor. Paul a ales sa inoate alturi de 3 dintre copiii pe care ii antreneaza. Acestia vor trebui sa faca fata unui mediu extrem. 

  25 august – 5 septembrie 2019 este perioada in care Paul Georgescu se intoarce in Canalul Manecii alaturi de elevii sai. 

Paul este profesor de educatie fizica la International British School of Bucharest.Din anul 2000. Este dedicat meseriei. Face totul din si cu pasiune. Aproape la orice discutie aduce vorba de copii. Ei sunt cei care ii dau forta si energie. Fostul poloist a recurs la un gest simbol. I-a rugat pe elevii sai sa se semneze pe brate atat la traversarea Canalului Manecii, cat si in timpul altor competitii de inot in ape libere.„Sunt motivatia mea. La fiecare iesire a bratelor din apa le vedeam numele” spune apentru aimx.ro Paul Georgescu.

„THE POWER OF MY WRITTEN ARMS” – A FOST MESAJUL LUI PAUL  CATRE ELEVII SAI DE LA INTERNATIONAL BRITISCH SCHOOL OF BUCHAREST.

I-a incoltit ideea cu stafeta imediat dupa ce a reusit traversarea. „Copiii vor avea varste intre 13 si 16 ani la ora traversarii. Le-am testat anduranta, dar vom avea timp de antrenamente in ape libere. Acolo cu siguranta vor prinde experienta. Ne vom pregati in mare, in lacul Snagov…Le voi spune toate secretele pe care le stiu despre Canalul Manecii”, a explicat Paul Georgescu in exclusivitate pentru aimx.ro.

 „De cand le-am vorbit despre intentia mea de a face aceasta stafeta se gandesc DOAR LA ASTA. a devenit obiectivul lor cel mai important.Sunt niste copii foarte buni la care tin foarte mult. Anton Zamfir si Ana Nanau sunt elevii mei la scoala, iar pe Alice Perjoiu o antrenez.”– Paul Georgescu

    Stuart Glason este pilotul care ii va escorta. Este acelasi pilot cu care au reusit traversarea Avram Iancu si Paul Georgescu.

  Cine sunt copiii? 

Anton Zamfir(foto 3) va avea 16 ani in august 2019. Este cel mai experimentat copil din stafeta. A participat in 2017 la Finala HALF Oceanman (juniori) 5,5 kilometri,de la Benidorm.

Alice Perjoiu (foto 2) va avea 16 ani la momentul traversarii. Participa des la concursuri de triatlon. Este medaliata cu bronz la ultima editie a Campionatelor Nationale de cadeti.

Ana Nanau (foto 1) este cea mai tanara reprezentanta din stafeta Romanie. Practica inotul de la 6 ani. Va implini 13 ani anul viitor. Atat Ana cat si Alice practica si atletismul.

Fiecare membru al stafetei va inota cate o ora. Ordinea anuntata la inceputul traversarii nu poate fi schimbata in timpul inotului. „Sunt increzator in vederea indeplinirii acestui obiectiv. Situatia se complica insa daca vremea va fi urata. Vom avea de luptat cu un curent puternic pentru ca nu am mai gasit locuri in zilele ideale de traversare. Totul era rezervat”, a mai spus Paul Georgescu.

Autor: Vlad Lucian Arhire