Miruna Mălăuță a obținut bronz la karate în Indonezia, la Jakarta

35
Miruna Mălăuță a obținut bronz la karate în Indonezia, la Jakarta
sursa FRK

Miruna Mălăuță a descoperit pasiunea pentru karate la 14 ani, împreună cu antrenorul pe Radu Polifronie. La 16 ani a început antrenamentele la sala Dojo Gym. Cu Alina Tica s-a dezvoltat pe explozie, și-a îmbunătățit tehnica și viteza.

Miruna Mălăuță a evoluat la kumite, adică luptă. Din 2014 este o prezență constantă pe podium.

În 2017, la Cupa Internațională în Croația la o competiție unde participă cei mai buni sportivi din lume a reușit să se claseze pe prima treaptă a podiumului, din 70 de sportive. De atunci este în top 10 în clasamentul mondial. A ajuns în top 3 la categoria U21 – 61 kg.

”Călătoria mea m-a dus în multe locuri diferite în lume. Am întâlnit câte o parte din mine în fiacare adversară, așa cum s-a întâmplat și la Jakarta, Indonesia.Ca să ajung la medalie am depus un efort susținut și nu am așteptat aplauze. Nimic fără disciplină, antrenament fizic și mental. Rezultatul a venit datorită limitelor pe care le depășesc zilnic, fără pauză. Nu mă voi opri niciodată să cred în persoana care o să devin.”a încheiat postarea Miruna pe pagina de socializare.

Pe 31 octombrie Miruna anunța evoluția din Jakarta.

”În Indonezia voi participa la un training camp cu sportivi din Kazakstan, USA, Hong Kong și apoi particip la Karate1 Serie A competition. ERste ultimul turneu din 2022.”

În octombrie, Miruna a câștigat la Cupa României de la Complexul Olimpic Român Izvorani.

În septembrie a fost pe 5 la Karate1 Premier League Baku, Azerbaijan.

Miruna a câștigat finala pentru bronz la Jakarta cu scorul 5 la 2 după ce a fost condusă o singura data cu 0-1 a întors soarta confruntării spre satisfacția lui Radu Polifronie:

”Este un rezultat pe care îl așteptam știind că am corectat o bună parte din greșelile pe care le-am făcut. De această dată noi toți cei implicați în ” proiectul Miruna – medalie la seniori – KARATE WKF” am avut încrederea și convingerea că nu ne vom mai opri la acel “ blestemat loc 5”. Mulțumesc tuturor dragi prieteni pentru încurajări, susținere și încredere!” a postat Radu Polifronie pe pagina de socializare.