Luca Joldea a câștigat proba de pistol a juniorilor, la Openul Ungariei!

19
Luca Joldea a câștigat proba de pistol a juniorilor, la Openul Ungariei!
sursa CSM ARAD

Luca Joldea a câștigat puternicul Open de tir al Ungariei. În finala de 8, arădeanul a tras foarte bine, 247 de puncte.

Luca Joldea a câștigat proba de pistol a juniorilor, la Openul Ungariei!
SURSA CSM ARAD

Luca Joldea a câștigat la a 18-a ediție a puternicului Open de tir al Ungariei, competiție desfășurată la Budapesta.

Un nou rezultat de top pentru Luca Joldea, care este medaliat cu argint la Grand Prix-ul european de juniori în proba de pistol liber, 50 de metri, la Europenele de glonț de la Wroclaw în Polonia. La Campionatul Mondial din acest an, Luca Joldea a ocupat locul 15 din peste 60 de participanți în proba juniorilor, cu 573 de puncte.

Luca este multiplu campion și medaliat, dar și recordmen național, iar în primăvara acestui an a concurat și la Campionatele Europene, unde a tras în proba de aer comprimat a juniorilor, clasându-se pe locul 12, cu 565 de puncte. Sursa CSM ARAD.

În Ungaria, Luca Joldea, legitimat la CSM Arad, a încheiat seria participărilor pe plan internațional în acest an. Sportivul antrenat de Gheorghe Pop a câștigat după ce s-a impus în calificări, cu 572 de puncte, devansându-i pe spaniolul Lucas Sanchez, 571 de puncte și pe favoritul gazdelor, maghiarul Karoly Akos Nagy, 568 de puncte. În finala de 8, arădeanul a tras din nou foarte bine, 247 de puncte, peste maghiarii Mate Redecsi, 245,6 de puncte și Balint Nagy, 245,1 și a cucerit medalia de aur.

Luca Joldea a evoluat la etapa de casă din cadrul Campionatului Național de tir aer comprimat. Runda a fost găzduită chiar de poligonul din Arad. Au fost obținute șapte recorduri personale, astfel că secția de tir a clubului arădean se poate declara mulțumită. Luca Joldea a bifat un loc 1 la juniori, a câștigat și Laurențiu Ilon, dar la categoria juniori 2 și Jessica Ianțoc, la junioare 2.

Pe AIMX  citiți și articole din natație!

Autor: Ovidiu Pețenghea