Mississippi, proiectul lui Avram Iancu pentru Centenarul Marii Uniri

0
1841

  Mississippi, proiectul lui Avram Iancu pentru Centenarul Marii Uniri incepe pe 1 iunie. Romanul si-a propus sa inoate cei 3730 de kilometri ai fluviului in aproximativ 4 luni. Prezenta aligatorilor face misiunea extrem de periculoasa. Si pentru aceasta provocare „nebuneasca” bibliotecarul din Petrosani a gasit sursa de inspiratie intr-o carte: Aventurile lui Huckleberry Finn, de Mark Twain.

Mississippi, proiectul lui Avram Iancu pentru 2018 vine dupa ce romanul a stabilit premiera de a inota Dunarea de la izvoare la varsare doar in slip

mississippi, proiectul lui Avram Iancu Proiectul este unul extrem de dificil si din punct de vedere logistic: distanta uriasa de acoperit si pericolele din apa il transforma intr-o provocare greu de perceput. Avram Iancu a vorbit in exclusivitate pentru aimx.ro despre noul sau obiectiv.

„Ma bazez pe excelenta mobilizare a echipei de suport impotriva potentialului pericol al aligatorilor. Vom transa carcase de animale domestice si le vom arunca in fata pradatorilor in cazuri de atac pentru a ii incetini pe cat posibil si a-mi permite sa fiu in siguranta, sa ma adapostesc.” – Avram Iancu pentru aimx.ro

    Doar doi oameni au strabatut inot acest fluviu, amandoi folosindu-se de costumul de neopren și de labele de inot. Martin Strel in anul 2002 (în 68 de zile) și Chris Ring (în 181 de zile).  Avram Iancu incearca o noua premiera mondiala: strabaterea aceluiasi curs doar IN SLIP și FARA labe de inot, in aproximativ 120 de zile, in perioada 1 iunie – 1 octombrie 2018.

Avram Iancu a inotat in Dunare, in medie, 31 de kilometri pe zi. Mississippi are cu aproape 1000 de kilometri mai mult si strabate Statele Unite ale Americii de la Nord la Sud, de la granita cu Canada pana in Golful Mexic (fluviul curge prin 10 state).

Avram Iancu despre TOP 4 PERICOLE in Mississippi:

  • „in primul rand curentii mult mai puternici, imprevizibili si mai periculosi decat am avut parte pe Dunare.”
  • „aligatorii”
  • „rechinii adaptati la apa dulce care urca pe fluviu.”
  • „poluarea fluviului care atinge cote alarmante.Dunarea era apa de baut in comparatie cu Mississippi.”

mississippi, proiectul lui Avram Iancu O mare parte din logistica proiectului va fi acoperita de Jerome Libecky, alergator si el la Arctic Ultra 6633. Americanul s-a nascut in California, iar legatura cu Avram a fost facuta pe durata participarii la ultramaratonul din Canada.

„S-a facut o legatura foarte puternica intre noi, bazate pe niste valori comune si intr-un loc deosebit. El se va ocupa in principiu de partea logistica a proiectului Mississippi.”

Mai multe detalii despre „Mississippi, proiectul lui Avram Iancu pentru Centenarul Marii Uniri” puteti gasi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire