Ancuta Bobocel alege SUA inainte de Cupa Europei de la Londra.

0
1270
Ancuta Bobocel alege SUA inainte de Cupa Europei de la Londra.
Ancuta Bobocel alege  o iarna prelungita. Weekendul a inceput cu ninsoare  in SUA, la 2137 m. in Colorado Springs. Ancuta se antreneaza cu altetii americani si africani. Toti fac parte din grupul de atleti manageriati de Global Sport Communication, iar Ancuta este singura romanca din grupul aflat in cantonamentul american.

Ancuta Bobocel alege SUA ca loc de pregatire. AIMX  a aflat care este programul curselor de referinta pe care le ataca .

” Voi fi pe 19 mai la Londra, unde alerg la Cupa Europei de 10000m. Apoi in Berlin sunt programate Campionatele Europene, restul perioadei fac pregatire.”

Ancuta Bobocel alege Colorado Springs si prezinta programul de pregatire.

 „Sunt in faza de acomodare. In fiecare dimineata la 6:30 iesim la 14-16 km de alergare usoara cu grupul. Sesiunea a doua de antrenament incepe la 17:30, cu alergare in grup pe distanta de 10- 12 km. 5 zile pe saptamana repet acest program. Apoi coboram la 1900 m. pentru tempouri si bucati in stadion”.

Ancuta Bobocel a fost impresionata de stilul de viata din Colorado Springs.

„Ce m-a surprins in mod special a fost sa vad multitudinea de masini gigantice. Cata risipa de energie fac americanii. Casele, cel putin in Colorado Springs au 6-8 camere+ beci si locuiesc maxim 4 persoane. Magazinele arata ca angrouri de marfa. Comercializeaza enorm de multe produse in diferite modele pe care nu mi le puteam imagina. Un exemplu: lipii de paine asortate in diferite arome si cu branza cu mucegai si cu fructe in interiorul lor! Nu mai spun de zecile de modele de branzeturi! Am vazut ceapa de dimensiunea unui  grapefruit!”

Ancuta Bobocel  a fost surprinsa neplacut de americani.

„Oamenii 40 %, sa par politicoasa au un fizic haotic. Sunt lipsiti de vitalitate, energie, tonus. Par destul de reci si aroganti. Este diferenta imensa intre noi europenii si ei. In schimp totul este curat si foarte civilizat.”

Ancuta Bobocel se va intoarce in Romania pe 20 mai dupa intrecera de la Londra programata pe 19 mai.

 Ancuta se pregateste dupa programul dat de Marin Istrate, dar in SUA colaboreaza  cu antrenorul grupului Scott Simmons.
Autor:Ovidiu Pețenghea