Moment istoric pentru România făcut de gimnastele Larisa Iordache și Ana Bărbosu

183
Moment istoric pentru România făcut de gimnastele Larisa Iordache și Ana Bărbosu

Moment special pentru Larisa Iordache! La 24 de ani a demonstrat la revenirea într-o competiție europeană că este cea mai bună. Larisa a concurat la Mersin după o pauză de trei ani în întrecerea continentală. A strâns patru medalii, trei dintre ele duminică, în finalele pe aparate.  La junioare, Ana Maria Bărbosu a câștigat toate finalele. A încheiat competiția din Turcia cu 6 medalii de aur!

Moment de referință: Gimnastele din România au cele mai multe medalii în istoria Campionatelor Europene!

Larisa Iordache a depășit-o pe Cătălina Ponor la numărul de medalii câștigate la Campionatele Europene. La fel ca sportiva din Constanța, Larisa a evoluat la 5 ediții. Acum la Mersing, în Turcia a câștigat finalele la bârnă și sol. În total la Europene, Larisa are 7 medalii de aur, 7 de argint și două de bronz. Ponor a doua clasată în top are 8 medalii de aur, două de argint și trei de bronz.

Nadia Comăneci rămâne gimnasta cu cele mai multe medalii de aur la Europene, 9 titluri continentale, plus două medalii de argint și una de bronz.

Moment istoric pentru România făcut de gimnastele Larisa Iordache și Ana BărbosuNadia Comaneci speaking to Larisa Iordache at the 2017 world championships. (Melissa Perenson/AP)

România a încheiat participarea în concursurile de senioare şi junioare de la Campionatul European de gimnastică feminină cu un bilanţ de 14 medalii, opt sunt de aur. Larisa Iordache are patru medalii, două de aur la Mersin. Ana Bărbosu are şase medalii de aur la junioare, record în istoria participărilor României la Campionatele Europene.

Medaliile de argint au fost câștigate la echipe de România, de Larisa Iordache la sărituri și de Silviana Sfiringu la bârnă.

Ana Bărbosu este cea mai bună gimnastă junioară de la Campionatele Europene

La Junioare medaliile de Aur au fost câștigate de echipa României, de Ana Bărbosu la individual-compus, plus patru în finalele pe aparate.

Medalia de argint a fost câștigată de Mara Ceplinschi la individual-compus şi la sol.

Medalia de bronz -a fost câștigată de Andreea Preda la bârnă.   

Credit, sursa foto Federația Română de Gimnastică  Comitetul Olimpic si Sportiv Roman și fotograf Emilia Nicolae

Pe AIMX citiți aici despre victoria României la schi fond în Polonia!