Mondialele de tenis de masă, amânate din cauza coronavirusului

136

Epidemia de coronavirus schimbă planurile şi loturilor României. Boala a afectat Mondialele de tenis de masă pe echipă din martie, din Coreea de Sud. Competiţia a fost reprogramată pentru luna iunie.

3.000 de jucători trebuiau să participe la Mondialele de tenis de masă

Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe, care urmau să aibă loc luna viitoare în oraşul sud-coreean Busan, au fost amânate până în iunie din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia Internaţională de Tenis de masă.

„Decizia a fost luată pentru a asigura sănătate şi securitatea jucătorilor oficialilor şi fanilor”, a fost comunicatul ITTF.

Competiţia, prevăzută iniţial între 22 şi 29 martie, a fost reprogramată pentru perioada 21-28 iunie, conform unui calendar provizoriu. La Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe erau aşteptaţi 3.000 de jucători şi oficiali din 87 de ţări.

Potrivit ultimului bilanţ, de marţi, 893 de persoane au fost infectate cu coronavirus în Coreea de Sud, unde au fost înregistrate nouă decese.

Din cauza epidemiei, meciurile din campionatele profesioniste de baschet şi volei din această ţară se dispută cu porţile închise, în timp ce campionatul sud-coreean de fotbal şi-a amânat startul noului sezon.

Pe AIMX cititi aici si despre campionii nationali la schi alpin!