Numar record de alergatori romani la Mondialul de Atletism Masters

614
Romania „duce” un numar record de alergatori la Mondialul de Atletism Indoor – Masters. Campionatul se desfasoara in perioada 24-30 martie in orasul Torun, Polonia. Este a opta editie a competitiei. Mondialul de Atletism Indoor-Master atrage 4300 de concurenti din 82 de tari.

Romania va fi reprezentata la Mondialul de Atletism Indoor-Masters de 45 de atleti

13 atleti romani sunt inscrisi la probele clasice de sala. Programul de concurs mai cuprinde insa probe de alergare in aer liber: cros, 10km si semimaraton. Iar Romania se remarca la aceasta editie cu 25 de alergatori inscrisi la proba de semimaraton. Aceasta se va desfasura in ultima zi a Mondialului, pe 30 martie. La toate probele Romania are inscrisi 45 de atleti.
Mondialul de Atletism Masters   Din lotul Romaniei fac parte atleti care au fost medaliați la editiile anterioare ale Campionatelor Mondiale sau Europene de Masters.
Elena PAGU: 13 titluri mondiale ( 3 km.mars, 5 km. mars ,10 km.mars)
Adrian Neagu (multiplu medaliat la Campionatul European si Campionatul Modnial in probe de sprint si saritura in lungime)
Mihaela LOGHIN (recordmena mondială la aruncarea grutatii).
Artur MIKLOS ( bronz la Campionatul European in proba de semimaraton 2017, Danemarca)
Nicoleta CIORTAN (argint la Campionatul European semimaraton 2018, Alicante, Spania)
Alina GHEORGHIU (argint si bronz in probele de sprint 60m și 200m la CE de sala)
„Lotul Romaniei va face deplasarea in doua etape. Cred ca putem sa obtinem in jur de 10 medalii” a declarat pentru aimx.ro Gabriel Branisteanu, coordonatorul lotului.
Tara gazda, Polonia, are un numar impresionant de sportivi: 870. Pe locul al doilea la numarul de atleti e Germania (475) si Marea Britanie (393).