sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăSPORTURI DE IARNANationale de schi fond si biatlon, examen in vederea Jocurilor Olimpice

Nationale de schi fond si biatlon, examen in vederea Jocurilor Olimpice

Spectacol!!! Intrecere palpitanta dupa Craciun la Campionatele Nationale de la Cheile Gradistei. Cei mai buni fondisti si biatlonistii Romaniei au incantat prin evolutie publicul. Turistii au venit de sarbatori sa petreaca o vacanta in care sa se bucure si de un eveniment sportiv. Intrecerea pentru medalii a fost solicitanta!

Gazda pentru nationale a fost arena in care anul trecut s-a concurat la Campionatul Mondial de biatlon pentru Tineret si Juniori.

Arena Biatlon, de la Cheile Gradistei Fundata, a fost in 2016 si gazda Campionatului Mondial de Probe Nordice si Schi Fond pentru juniori si tineret sub 23 de ani. Infrastructura oferita de Ovidiu Garbacea la Cheile Gradistei – Fundata (judetul Brasov) a pus  Romania pe harta mondiala a intrecerilor din circuitul international.

Rodica Dragus multumita de evolutia sportivilor bistriteni la Nationale
Rodica Dragus participanta la JO din 1988 de la Calgary, acum in rolul antrenoarei bistritenilor la Nationale

„Organizarea buna a evenimentului s-a datorat domnului Garbacea! Desi a fost cald am avut zapada si partia a fost amenajata  pentru a se putea tine competitia. Au fost cele mai bune conditii! Jos palaria pentru asa om. Sportivii aveau nevoie de un asemenea concurs pentru  pregatirea Jocurilor Olimpice” – Rodica Dragus( antrenoare schi fond CSM Bistrita).

La fete, la Nationale, Timeea Lorincz a entuziasmat si a castigat Ia 10 km skiatlon si 10 km liber!

Timeea a participat in decembrie la intrecerile internationale din Austria si Italia. La  masculin, in proba de skiatlon 20 km a castigat Paul Pepene de la  Dinamo Brasov. Alin Cioanca de la  CSM Bistrita si Raul Popa de la  Dinamo Brasov au completat podiumul.

La proba de 15 km liber Paul Pepene a castigat in fata lui Alin Cioanca. Podiumul a fost completat de Petrica Hogiu de la CSM Bistrita.

Printre protagonisti la biatlon, la nationale, Remus Faur si-a reconfirmat valoarea si anunta o forma buna pentru Pyeongchang!

„Sunt foarte fericit pentru rezultatele obtinute! Adversarii au fost foarte buni. Ma simt pregatit pentru 2018 si cel mai important obiectiv, e un rezultat foarte bun la Jocurile Olimpice”. -Remus Faur campion national biatlon 2017

In proba de 20 km. Faur a fost urmat de George Razvan Buta si de Iulian Gheorghe Pop.

La Nationale, cel mai buni junior a fost Florin Catalin Buta!

Dinamovistul a fost urmat pe podium in proba de 15 km de Daniel Munteanu si de Tamas Koncsag.La senioare Luminita Piscoran a castigat in fata Alexandrei Stoian Rusu, iar Maria Diana Salman a terminat pe 3 proba de 15 km.

A fost spectacol si la stafete la Nationale.

SC Cheile Gradiste a castigat in componenta Iulian Gheorghe Pop, Marius Ungureanu, Remus Faur la 3×7,5km. La feminin cea mai buna stafeta a fost a clubului din Miercurea Ciuc. Timea Hajdu, Vivien Bernadett Andras si Eniko Marton s-au impus la 3x6km.

Autor: Ovidiu Petenghea

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE