sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăALERGARERecordul Frantei pe 10 kilometri a fost batut in ultima zi din...

Recordul Frantei pe 10 kilometri a fost batut in ultima zi din 2017

   Performanta in ultima zi din an pe distanta de 10 kilometri. Franco elvetianul Julien Wanders a stabilit atat noul record al Elvetiei, cat si al Frantei.

Julien Wanders
Julien Wanders la Corrida Houilles, Paris, Franta

Julien Wanders a reusit un rezultat extraordinar in ultima zi din 2017. S-a intamplat langa Paris, la celebra competitie internationala”Corrida Houilles”. Sute de oameni au iesit pe strazi pentru a-i sustine pe concurenti si au creat o atmosfera electrizanta. Julien a alergat distanta de 10 kilometri in 28 de minute si doua secunde. A batut un record vechi de 18 ani. Ii apartinea lui Abdellah Behar, cu 28 de minute si 5 secunde.

Pustiul de doar 21 de ani a ajuns sa fie deja un nume important in atletismul francez. In 2015 era recordmanul Frantei pe aceasta distanta, la juniori, cu 28 de minute si 49 de secunde. 2017 a fost un al marilor rezultate pentru Julien Wanders. A devenit campion national al Elvetiei pe distantele de 1500 si 3000 de metri. Tot in 2017,la Milano, in luna martie a reusit cea mai buna performanta a sa pe semimaraton:1 ora, 1 minut si 43 de secunde.

 

Julien isi petrece o mare parte din an in Kenya, acolo unde se antreneaza. Alergatorul are o casa in localitatea Iten.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE