Niciodata in istoria de 14 ani a ABSA CAPE EPIC nu s-a luat aceasta decizie

543

       Etapa a doua Absa Cape Epic a fost scurtata cu 40 de kilometri

Decizie in premiera luata de organizatori inaintea startului celei de-a doua etape. Runda a fost scurtata cu 40 de kilometri. Astfel riderii s-au oprit dupa doar 62 de kilometri desi etapa masura 102.

Staff-ul medical oficial al Absa Cape Epic a luat aceasta decizie urgenta: „A fost o hotarare foarte importanta pe care a trebuit sa o luam. Niciodata in istoria de 14 ani nu am mai apelat la o astfel de masura, dar siguranta riderilor este cea mai importanta”, a declarat Lynn Naude, CEO-ul Absa Cape Epic.

Vremea extrema a dus la mutarea liniei de finish la kilometrul 62. Mai precis: „ o combinatie de caldura si umiditate pune sanatatea riderilor in pericol”, au precizat medicii. Naude a mai declarat ca s-a optat pentru scurtarea traseului dupa lungi discutii si ca s-au luat in calcul mai multe optiuni, dar aceasta a fost considerata cea mai sigura si corecta decizie.

Cei 62 de kilometri au avut o diferenta de nivel de 1500 de metri.

In primele doua zile ale competitiei s-au atins si 40 de grade, iar mai multi rideri au avut de suferit de pe urma caldurii extreme. Organizatorii au precizat ca si in zilele urmatoare se anunta temperaturi extrem de ridicate insotite de umiditate crescuta.

         LOCUL 35 pentru romani, 31 la general

Reprezentantii Romaniei, Tudor Oprea si Lucian Logigan, au incheiat etapa a doua pe pozitia a 35-a si se afla in clasamentul general pe locul 31. Riderii de la Scott Geiger Team au infruntat caldura teribila si au terminat la 27 de minute in spatele castigatorilor de etapa Christoph Sauser ( Elvetia), Jaroslav Kulhavy ( Cehia), ultimul de 5 ori castigator al cumplitei Absa Cape Epic ( 2 ore,33 de minute, 16 secunde).

Echipa campionului olimpic Nino Schurter a ajuns cu o intarziere de mai putin de o secunda in spatele liderilor. 578 de echipe au mai ramas in cursa. Vom reveni si cu reactiile romanilor dupa aceasta a doua etapa speciala.

CREDIT PHOTO: ABSA EPIC FACEBOOK