Start bun pentru romani la Absa Cape Epic

598

  Campionul olimpic al doilea dupa Prolog

Starurile MTB-ului s-au incalzit duminica intr-un prolog de 26 de kilometri cu 750 de metri diferenta de nivel la celebra Absa Cape Epic din Africa de Sud. 658 de echipe au luat startul la aceasta editie 2017 prognozata a fi cea mai echilibrata din toate timpurile.

Aflati la prima participare, Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team, singurii reprezentanti ai Romaniei, au venit pe locul 31 in clasamentul general. Cei doi rideri au parcurs traseul intr-o ora, 13 minute si 25 de secunde. Timpul lor a fost cu 11 minute si 32 de secunde mai slab decat al castigatorilor prologului: neamtul Fumic si brazilianul Avancini. Pe doi a venit echipa din care face parte campionul olimpic, elvetianul Nino Shurter.  Campionul en titre Absa Cape Epic, neamtul Karl Platt impreuna cu elvetianul Urs Huber, reprezentand echipa Bulls, au terminat prologul pe 6.

„Sper sa nu fiti dezamagiti”

Oprea si Logigan au fost la doar 4 locuri ( 2 minute, 33 de secunde ) de celebrii ciclisti din Turul Frantei: australianul Cadel Evans si americanul George Hincapie ce alearga chiar pentru echipa organizatorilor.

Tudor Oprea : „Sper sa nu fiti foarte dezamagiti. De-abia de acum incolo incepe concursul.Vor fi 7 zile mult mai grele decat astazi. Si asa cum astazi am pierdut pe doua urcari 2,3 minute de maine incolo pe urcare se pot castiga 10. Astazi am mers destul de calculat pe coborari tocmai sa nu avem vreo problema tehnica.”

 Pe parcursul fiecarei etape exista trei water-pointuri unde concurentii isi pot trimite cutiile cu scule. Echipa Scott Geiger Team are la dispozitie in Africa de Sud doua seturi de roti de schimb. Prima etapa va avea 101 kilometri cu o diferenta de nivel de 2300 de metri. Concurentii sunt programati la start incepand cu ora 7 dimineata.

Credit Photo: Facebook Scott Geiger Team, Facebook Absa Cape Epic