Nicolae Alexandru Soare aleargă în Spania, la Alicante 10 000 metri

155
Nicolae Alexandru Soare aleargă în Spania, la Alicante 10 000 metri

Nicolae Alexandru Soare aleargă în Spania și se pregătește de Cupa Europei. Coleg cu Adelina Panaet s-a bucurat de succesul atletei la Naționalele de la Timișoara unde a câștigat 10k în 32:44.41. 

Nicolae Alexandru Soare aleargă în Spania și se gândește la calificarea la Jocurile Olimpice.

Nicolae Alexandru Soare aleargă în Spania, la Alicante  10 000 metri

”Am început pregătirea cu un cantonament în Portugalia. Totul a decurs bine. M-am autodepășit în antrenamente anul acesta. De acum încep sezonul competițional. Prima cursă a fost la Istanbul. Am ales sa încep sezonul competițional cu o cursă mai lungă. În data de 10.04 voi alerga o cursă de 10 000m., în Spania, (Alicante). Apoi voi fi la Cupa Europei de 10 000m. și mai aștept răspuns de la o altă cursă tot de 10 000m. Anul acesta vreau sa încerc să mă calific la Jocurile Olimpice în proba de 10 000m. Voi încerca să strâng puncte pentru Ranking. ”

Soare a felicitat-o pe Adelina Panaet pentru succesul la Timișoara. Adelina (CS Ştiinţa Bacău) a câștigat întrecerea după 32:44.41. A fost cea mai bună, fiind urmată de Liliana Maria Dragomir (CSU Arad) 34:20.59. Pe locul trei a încheiat Adela Paulina Bălţoi (ACS Sportul Feroviar) în 35:01.77. Adelina Panaet este pregătită și pentru 3000 metri obstacole, proba favorită a campioanei!

”La Naționale colega mea de club s-a descurcat foarte bine. A obținut un timp destul de valoros ținând cont că pregătește 3000m obstacole. Și la ea ca și la mine a fost prima cursă dupa câteva luni în care doar ne-am pregătit, o cursă de dezmorțire. Sezonul abia a început.”-Nicolae Soare

Nicolae Soare este antrenat de Cristina Alexe si a alergat si pentru CS Stiinta Bacau si pentru CSM Bacau.

Tot pe AIMX  puteti afla de la ce competitie importanta vom transmite la sfarsitul saptamanii LIVE TEXT&VIDEO, aici !!!

Autor: Ovidiu Pețenghea